Әртүрлі жануарлардың етінің ерекшеліктерін білген кезде ғана шикізаттың жасандылығын анықтауға болады. Бұл белгілі бір дағдыларды және көп жағдайда арнайы жабдықтарды қажет етеді. Мысалы, майдың балқу нүктесін бағалайтын немесе құрамындағы гликогенді анықтайтын жабдық. Тартылған еттің, туралған еттің, жартылай фабрикаттар мен дайын өнімнің жасандылығын анықтау әлдеқайда қиын. Бұл өңделген өнімнің түрі шикізаттан басқаша көрінетіндігіне және басқа қасиеттерге ие болуына және қоспалардың мөлшері шамалы болуы мүмкін екендігіне байланысты. Қоспалардың аз мөлшері, әсіресе, кошер немесе халал деп аталатын өнімдердің осы атауларға сәйкестігін бағалау кезінде өте маңызды. Атап айтқанда, егер өнімде шошқа еті болса, оны халал немесе кошер деп санауға болмайды. Шошқа етін қосу өнімнің өзіндік құнын төмендету үшін әдейі қосылған болуы мүмкін, кейде кездейсоқ қосылуы да мүмкін. Бұл кошер немесе халал өнімдерді басқа өнімдермен қатар бір жабдықта өндірсе, сондай-ақ тиісті тексерулер болмаса немесе жеткілікті сезімтал талдау әдістері қолданылмаса орын алады. Нуклеин қышқылдарының анализына негізделген әдістер шикі және термиялық өңделген түрдегі тамақ пен мал азығының құрамындағы етті түріне қарай сәйкестендіру үшін қажет.
Жұмыстың мақсаты сиыр етін, шошқа етін және жылқы етін нақты уақыт режимінде ПТР әдісімен анықтау үшін тәуелсіз тесттер жасау. Сонымен қатар оларды іс жүзінде сынақтан өткізу болды. Әдістің сезімталдығы өте жоғары, өндірісте кез-келген ингредиенттің ДНҚ-ның болуын анықтау үшін екі молекула жеткілікті. Бұл әдіс термиялық өңдеуден өткен көп компонентті қоспаларды зерттеуге мүмкіндік береді.