ГОСТ ISO/IEC 17025-2019 «Сынақ және калибрлеу зертханаларының құзыреттілігіне қойылатын жалпы талаптар».
Зерттеулер келесі техникалық регламенттердің талаптарына сәйкес жүргізіледі:
- КО ТР 005/2011 «Қаптаманың қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 007/2011 «Балаларға арналған өнімдердің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 008/2011 «Ойыншықтардың қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 009/2011 «Парфюмериялық-косметикалық өнімдердің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 015/2011 «Дәннің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 017/2011 «Жеңіл өнеркәсіп өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 019/2011 «Жеке қорғану құралдарының қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 021/2011 «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 023/2011 «Жемістер мен көкөністерден алынған шырын өнімдерінің техникалық регламенті»;
- КО ТР 024/2011 «Май-тоң май өнімдерінің техникалық регламенті»;
- КО ТР 025/2012 «Жиһаз өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- КО ТР 029/2012 «Тағамдық қоспаларға, хош иістендіргіштерге және технологиялық қосалқы құралдарға қойылатын қауіпсіздік талаптары»;
- КО ТР 033/2013 «Сүт және сүт өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- ЕАЭО ТР 040/2016 «Балық және балық өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- ЕАЭО ТР 044/2017 «Қапталған ауыз суының, соның ішінде табиғи минералды судың қауіпсіздігі туралы»;
- ЕАЭО ТР 047/2018 «Алкоголь өнімдерінің қауіпсіздігі туралы»;
- ЕАЭО ТР 051/2021 «Құс етінің қауіпсіздігі туралы».
Зертхана келесі зерттеу түрлерін жүргізеді:
Тамақ өнеркәсібі
— тамақ өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі (токсиканттардың құрамы), оның ішінде нан өнімдері, қант, өсімдік және мал майы, балық өнімдері, консервілер және т.б.;
— алкогольдік сусындардағы улы қоспалардың құрамы, шарап пен шарап материалдарындағы этанол мен органикалық қышқылдардың мөлшері;
— өсімдік майлары мен жануар майларының сапалық құрамы;
— тағам өнімдеріндегі пестицидтердің микрокоспалары;
— тағам өнімдеріндегі органикалық қышқылдар.
Ауыл шаруашылығы
— пестицидтердің және өсімдіктерді қорғаудың басқа да құралдарының құрамын талдау;
— топырақтағы, өсімдік және мал шаруашылығы өнімдеріндегі пестицидтерді, гербицидтерді және басқа да токсиканттарды талдау.
Парфюмерия және косметикалық құралдар
— парфюмериялық өнімдер мен бастапқы шикізаттағы улы қоспаларды талдау;
— эфир майлары мен хош иісті заттардың құрамын талдау;
— этанол мен басқа да спирттердің құрамын талдау.
Темекі өнеркәсібі
— темекі өнімдерінің сапалық құрамы;
— пестицидтердің қалдық мөлшері.
Фармацевтика
— дәрілік препараттардың, биологиялық белсенді қоспалардың және бастапқы шикізаттың сапасы мен құрамын талдау;
— улы қоспалар мен еріткіштердің құрамын анықтау.
Экология
— ауыз суда және ағынды суларда пестицидтердің, көмірсутектердің, хлорорганикалық қосылыстардың және басқа да ластағыштардың микрокоспалары;
— топырақтағы зиянды экотоксиканттар;
— ауадағы хладондар;
— қоршаған орта объектілеріндегі фенолдар, пестицидтер және басқа да ұшпа органикалық қосылыстар.
Зерттеулер заманауи зертханалық жабдықтарда білікті мамандармен жүргізіледі.