2 Баға прейскуранты | |||
р/с № | Қызметтердің түрлері | Өлшем бірлігі | Бағасы, теңге |
1 | 2 | 3 | 4 |
I. Санитарлық-гигиеналық тексерулер | |||
1. Судың қысқартылған химиялық анализі | |||
1 | Иісті анықтау | анализ | 400 |
2 | Дәм татымын анықтау | анализ | 400 |
3 | Түсін анықтау | анализ | 750 |
4 | Лайлығын анықтау | анализ | 750 |
5 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
6 | Жалпы кермектігін анықтау | анализ | 2 700 |
7 | Құрамындағы еркін қалдық хлорды анықтау | анализ | 4 200 |
2. Судың толық химиялық анализі | |||
1 | Иісті анықтау | анализ | 400 |
2 | Дәм татымын анықтау | анализ | 400 |
3 | Түсін анықтау | анализ | 750 |
4 | Лайлығын анықтау | анализ | 750 |
5 | Аммиак азотын анықтау | анализ | 4 800 |
6 | Нитриттерді анықтау | анализ | 4 000 |
7 | Нитраттарды анықтау | анализ | 4 500 |
8 | Хлоридтерді анықтау | анализ | 3 800 |
9 | Сульфаттарды анықтау | анализ | 4 800 |
10 | Сілтілікті анықтау | анализ | 2 200 |
11 | Кальцийді анықтау | анализ | 4 600 |
12 | Магнийді анықтау | анализ | 4 200 |
13 | Калийді анықтау | анализ | 4 600 |
14 | Натрийді анықтау | анализ | 4 600 |
15 | Жалпы кермектікті анықтау | анализ | 2 700 |
16 | Марганецті анықтау | анализ | 4 300 |
17 | Перманганатты тотығуын анықтау | анализ | 2 800 |
18 | Жалпы темірді анықтау | анализ | 4 200 |
19 | Мысты анықтау | анализ | 4 300 |
20 | Еркін қалдық хлорды анықтау | анализ | 4 200 |
21 | Алюминийді анықтау | анализ | 3 900 |
22 | Фторидтерді анықтау | анализ | 4 200 |
23 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
24 | Құрғақ қалдықты анықтау | анализ | 2 800 |
25 | Никельді анықтау | анализ | 3 400 |
26 | Фенолды анықтау | анализ | 3 300 |
27 | Хромды анықтау | анализ | 5 700 |
28 | Цианидтерді анықтау | анализ | 4 200 |
29 | Оттегінің химиялық қажеттілігін анықтау | анализ | 5 900 |
30 | Құрамындағы бромды анықтау | анализ | 3 600 |
31 | Құрамындағы йодты анықтау | анализ | 3 800 |
32 | Құрамындағы ерігіш оттегіні анықтау | анализ | 4 700 |
33 | Құрамындағы кремнийді анықтау | анализ | 2 500 |
34 | Құрамындағы сульфидтерді анықтау | анализ | 2 300 |
35 | Құрамындағы мысты анықтау | анализ | 5 000 |
36 | Құрамындағы алтынды анықтау | анализ | 4 800 |
37 | Құрамындағы қалайыны анықтау | анализ | 4 200 |
38 | Құрамындағы борды анықтау | анализ | 5 200 |
39 | Элементтерді атомдық-абсорбциялық әдіспен анықтау | анализ | 6 700 |
40 | Құрамындағы формальдегидті анықтау | анализ | 3 600 |
41 | Құрамындағы қорғасынды анықтау | анализ | 4 700 |
42 | Құрамындағы кадмийді анықтау | анализ | 4 600 |
43 | Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау | анализ | 6 200 |
44 | Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамын анықтау | анализ | 5 900 |
45 | ГХ-МС жабдығында судағы ұшпа қосылыстарды анықтау | анализ | 9 600 |
46 | Судың құрамындағы беттік белсенді заттарды анықтау | анализ | 4 200 |
47 | Судың, топырақтың құрамындағы мұнай өнімдерін газды хроматография әдісімен анықтау | анализ | 6 500 |
48 | Сүрмені анықтау (атомды-абсорбционды) | анализ | 6 700 |
49 | Органикалық көміртекті анықтау | анализ | 6 200 |
50 | ICP (22 элемент) оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді анықтау | анализ | 65 000 |
3. Жүзу бассейндеріндегі суды тексеру | |||
1 | Иісін анықтау | анализ | 400 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 750 |
3 | Лайлылығын анықтау | анализ | 750 |
4 | Аммиак азотын анықтау | анализ | 4 800 |
5 | Хлоридтерді анықтау | анализ | 3 700 |
6 | Еркін қалдық хлорды анықтау | анализ | 4 200 |
7 | Байланысқан қалдық хлорды анықтау | анализ | 3 110 |
8 | Перманганатты қышқылдылықты анықтау | анализ | 2 800 |
9 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
10 | Биологиялық ластану деңгейін анықтау | анализ | 5 800 |
4. Ашық суқоймаларының суын, топырақты тексеру | |||
1 | Иісін анықтау | анализ | 400 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 750 |
3 | Лайлылығын анықтау | анализ | 750 |
4 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
5 | Мөлдірлігін анықтау | анализ | 600 |
6 | Жүзіп жүрген қоспаларды анықтау | анализ | 600 |
7 | Өлшенген заттарды анықтау | анализ | 1 800 |
8 | Аммиак азотын анықтау | анализ | 4 800 |
9 | Нитриттерді анықтау | анализ | 4 000 |
10 | Нитраттарды анықтау | анализ | 4 500 |
11 | Хлоридтерді анықтау | анализ | 3 700 |
12 | Сульфаттарды анықтау | анализ | 4 800 |
13 | Сілтілікті анықтау | анализ | 2 200 |
14 | Кальцийді анықтау | анализ | 4 600 |
15 | Магнийді анықтау | анализ | 4 200 |
16 | Калийді анықтау | анализ | 4 600 |
17 | Натрийді анықтау | анализ | 4 600 |
18 | Жалпы кермектікті анықтау | анализ | 2 700 |
19 | Жалпы темірді анықтау | анализ | 4 200 |
20 | Құрғақ қалдықты анықтау | анализ | 2 800 |
21 | Мысты анықтау | анализ | 4 300 |
22 | Перманганатты тотығуын анықтау | анализ | 2 800 |
23 | Хромды анықтау | анализ | 5 700 |
24 | Фенолды анықтау | анализ | 4 400 |
25 | Жалпы фосфаттарды анықтау | анализ | 3 800 |
26 | Марганецті анықтау | анализ | 4 300 |
27 | Қорғасынды анықтау | анализ | 4 700 |
28 | Кадмийді анықтау | анализ | 4 600 |
29 | Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау | анализ | 6 200 |
30 | Фторидтерді анықтау | анализ | 4 200 |
31 | Органикалық көміртекті анықтау | анализ | 6 200 |
32 | Висмутты анықтау | анализ | 6 700 |
33 | Молибденді анықтау | анализ | 6 700 |
34 | Газды хроматография әдісімен судағы, топырақтағы мұнай өнімдерін анытау | анализ | 6 500 |
35 | Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамы анықтау | анализ | 5 900 |
36 | Элементтерді атомды-абсорбционды әдіспен анықтау | анализ | 6 700 |
37 | ICP оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді (22 элемент) | анализ | 65 000 |
5. Минералды ауызсу, емдік, емдік-асханалық, табиғи-асханалық суды тексеру | |||
1 | Мөлдірлігі мен түсін анықтау | анализ | 750 |
2 | Иісін анықтау | анализ | 400 |
3 | Дәмін анықтау | анализ | 400 |
4 | Тығынның тұмшалап, бүйіп түйілуін анықтау | анализ | 400 |
5 | Бөтелкеге толық құйылуын анықтау | анализ | 400 |
6 | Көміртектің қостотығын анықтау | анализ | 2 000 |
7 | Гидрокарбонатиондарды анықтау | анализ | 3 750 |
8 | Сульфатты анықтау | анализ | 4 800 |
9 | Кальцийды анықтау | анализ | 4 600 |
10 | Магнийды анықтау | анализ | 4 200 |
11 | Калийді анықтау | анализ | 4 600 |
12 | Нитритті анықтау | анализ | 4 000 |
13 | Нитратты анықтау | анализ | 4 500 |
14 | Темірді анықтау | анализ | 3 500 |
15 | Аммиакты анықтау | анализ | 4 800 |
16 | Перманганатты тотығуын анықтау | анализ | 2 800 |
17 | Хлоридты анықтау | анализ | 3 700 |
18 | Фторидті анықтау | анализ | 2 200 |
19 | Йодидті анықтау | анализ | 3 800 |
20 | Атомно-абсорбционды әдіс арқылы анықтау | анализ | 6 700 |
21 | Күмісті анықтау | анализ | 2 000 |
22 | Қорғасынды анықтау | анализ | 4 700 |
23 | Кадмийді анықтау | анализ | 4 600 |
24 | Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау | анализ | 6 200 |
25 | ICP (22 элемент) оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді анықтау | анализ | 65 000 |
26 | Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамын анықтау | анализ | 5 900 |
6. Дез. құралдар | |||
1 | Сыртқы түрін, түсін, иісін анықтау | анализ | 700 |
2 | Төрттік аммоний қосылыстарын анықтау (ТАҚ) | анализ | 4 600 |
3 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
4 | Құрғақ препараттардағы белсенді хлорды анықтау | анализ | 3 600 |
5 | Дез. ерітінділердегі белсенді хлорды анықтау | анализ | 3 200 |
6 | Дезинфекциялық құралдардағы сыну көрсеткішін анықтау | анализ | 900 |
7 | Дезинфекциялық құралдардың тығыздығын анықтау | анализ | 900 |
8 | Дезинфекциялық құралдардағы сутегі асқын тотығын анықтау | анализ | 4 200 |
9 | Дезинфекциялық құралдардағы глутар альдегидін анықтау | анализ | 4 300 |
10 | Дезинфекциялық құралдардағы әсер етуші затты (ӘЗ) анықтау | анализ | 5 200 |
11 | Дезинфекциялық құралдардағы изопропил спиртін анықтау | анализ | 9 500 |
12 | Дезинфекциялық құралдардағы этил спиртін анықтау | анализ | 9 800 |
7. Жұмыс аумағының ауасындағы зиянды заттарды анықтау | |||
1 | ГХ-МС-де ұшпа қосылыстарды анықтау | анализ | 14 000 |
2 | "Драгер" GDA газанализаторында ауадағы газдың концентрациясын анықтау, | анализ | 7 600 |
3 | Марганецті анықтау | анализ | 4 300 |
4 | Темір тотығын анықтау | анализ | 4 100 |
5 | Хром тотығын анықтау | анализ | 4 100 |
6 | Қорғасынды анықтау | анализ | 4 300 |
7 | Сілтіні анықтау | анализ | 3 500 |
8 | Хлорлы сутекті анықтау | анализ | 1 800 |
9 | Озонды анықтау | анализ | 750 |
10 | Күкірт қышқылын анықтау | анализ | 2 700 |
11 | Шаңды анықтау | анализ | 3 600 |
12 | Кремний тотығын анықтау | анализ | 3 500 |
13 | РА-915 жабдығында сынапты анықтау | анализ | 4 200 |
14 | Никельді анықтау | анализ | 2 500 |
15 | Хлорды анықтау | анализ | 2 700 |
16 | Мысты анықтау | анализ | 3 000 |
17 | Жұмыс аумағының ауасындағы мысты анықтау | анализ | 1 700 |
8. Атмосфералық ауадағы зиянды заттарды анықтау | |||
1 | Ауадағы шаңды (өлшенген заттар) анықтау | анализ | 3 600 |
2 | "Драгер", GDA газды анализаторында ауадағы газ концентрациясын анықтау | анализ | 7 600 |
3 | ГХ-МС -да ұшпа қоспаларды анықтау | анализ | 11 000 |
4 | РА-915 жабдығында сынапты анықтау | анализ | 4 200 |
9. Басқа қызметтер | |||
1 | Маманның баруы | час | 3 500 |
2 | Қызметті демалыс, мейрам күндері, тәуліктің түнгі мерзімінде, шұғыл жүргізу үшін 2 коэффицентті қолдана отырып төленеді, | анализ | коэф. 2 |
10. Сыртқы орта объектілерін пистицидтерге тексеру | |||
1 | Құрамындағы нитраттарды анықтау | анализ | 4 200 |
2 | ГСХ-МС әдісі арқылы хлорлы органикалық пестицидтерді анықтау | анализ | 7 800 |
3 | Хроматомасспектрометрия әдісі арқылы полихлорбифенилді анықтау | анализ | 8 500 |
4 | ГСХ-МС әдісі арқылы фосфорлы органикалық пестицидтерді анықтау | анализ | 7 400 |
5 | ГСХ-МС әдісі арқылы 2,4 Д тобын анықтау | анализ | 6 000 |
6 | ТЖСХ-МС әдісі арқылы 2,4 тобын анықтау | анализ | 5 500 |
7 | ГХ-МС әдісі арқылы алты мүшелі қосылыстарды анықтау | анализ | 6 500 |
8 | ТЖСХ-МС әдісі арқылы алты мүшелі қосылыстарды анықтау | анализ | 6 300 |
9 | ТЖСХ-МС әдісі арқылы пиретроидтер тобын анықтау | анализ | 7 800 |
10 | ГСХ-МС әдісі арқылы пиретроидтар тобын анықтау | анализ | 6 800 |
11 | ГСХ әдісі арқылы несепнәрді, тионесеп қышқылын анықтау (мысалы фенорон,малоран, которан және басқалары) | анализ | 6 300 |
12 | ГСХ әдісі арқылы төрттік аммонийлік қосылыстардың аминдері мен тұздарын анықтау | анализ | 6 900 |
13 | ГСХ әдісі арқылы құрамында сынап бар пестицидтерді анықтау | анализ | 6 400 |
14 | ГСХ әдісі арқылы кетондар мен спирттерді, нитрофенолдар, қарапайым эфирлерді анықтау | анализ | 6 700 |
15 | ГСХ әдісі арқылы карбаматтар мен туынды карбаминді, тио -дитиокарбаминді қышқылдарды анықтау | анализ | 6 000 |
16 | Карбендазимді анықтау | анализ | 9 500 |
17 | ГСХ әдісі арқылы бес мүшелі гетероциклді қосылыстарды анықтау (мысалы байлетон,байтан) | анализ | 6 200 |
18 | ГХ-МС әдісі арқылы бес мүшелі гетероциклді қосылыстарды анықтау | анализ | 6 200 |
19 | ГХ-МС әдісі арқылы иісті қышқылдар мен олардың туындыларын анықтау | анализ | 7 800 |
20 | ТЖСХ-МС әдісі арқалы иісті қышқылдар мен олардың туындыларын анықтау | анализ | 7 500 |
21 | ГХ-МС әдісі арқылы ұшпа қосылыстарды анықтау | анализ | 9 600 |
22 | ГХ-МС әдісі арқылы пестицидтердің құрамындағы әсер етуші заттарды анықтау | анализ | 9 600 |
23 | ТЖСХ- МС әдісі арқылы пестицидтердің құрамындағы әсер етуші заттарды анықтау | анализ | 10 200 |
11. Тағам өнімдерін химиялық көрсекіштері бойынша сараптау | |||
Сусындар, алкогольді және алкогольсіз өнімдер | |||
1 | Дәм мен иісті анықтау | анализ | 540 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 850 |
3 | Толтырып құйылуын анықтау | анализ | 500 |
4 | Шартты тығыздығын анықтау | анализ | 2 800 |
5 | Қышқылдығын, сілтілігін анықтау | анализ | 3 200 |
6 | Этил спиртінің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 5 400 |
7 | Сивушты майын анықтау | анализ | 6 900 |
8 | Альдегидтерді анықтау | анализ | 7 500 |
9 | ГХ-да метил спиртін анықтау | анализ | 5 400 |
10 | ГХ-да эфирлерді анықтау | анализ | 5 400 |
11 | ГХ да улы микроқоспаларды анықтау | анализ | 8 500 |
12 | ГХ-ХМС да улы микроқоспаларды анықтау | анализ | 8 700 |
13 | Титрлы қышқылды анықтау | анализ | 3 200 |
14 | Фотометрикалық әдіспен қантты анықтау | анализ | 4 800 |
15 | Титрометрикалық, поляриметриялық әдіспен қантты анықтау | анализ | 6 300 |
16 | Еркін және жалпы күкірт қышқылын анықтау | анализ | 5 400 |
17 | Шарап анализаторында еркін және жалпы күкірт қышқылын анықтау | анализ | 6 900 |
18 | Жалпы экстрактының концентрациясының массасын анықтау | анализ | 3 000 |
19 | Спектрофотометрде танинді анықтау | анализ | 3 800 |
20 | Ұшпа қышқылдарды анықтау | анализ | 4 800 |
21 | Күштілігін анықтау | анализ | 2 600 |
22 | Фурфуролды анықтау | анализ | 5 200 |
23 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 500 |
24 | Көмірсутектің қос тотығын анықтау | анализ | 2 200 |
25 | Консерванттарды анықтау | анализ | 6 500 |
26 | Хлоридтерді анықтау | анализ | 3 700 |
27 | Патулинді анықтау | анализ | 5 500 |
28 | Аскорбин қышқылын анықтау | анализ | 5 500 |
29 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
30 | Қоспаларды анықтау (минералды, өсімдікті) | анализ | 750 |
31 | ТЖСХ-МС -де сахароза, глюкоза, фруктоза, сорбитті анықтау | анализ | 5 500 |
32 | Сусындардың құрамын анықтау (сыра, газдалған сусындар, спирттік сусындар) (Anton Paar) | анализ | 5 200 |
33 | Шарап анализаторында шарап көрсеткіштерін анықтау | анализ | 12 000 |
34 | Бояуларды анықтау | анализ | 12 100 |
Ет және ет өнімдері: тауық, жұмыртқа, олардан өңделген өнімдер, еттен және тауық етінен консервілер | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Сынамалық пысыру арқылы балғындығын анықтау | анализ | 1 600 |
3 | Бөтен қоспаларды анықтау | анализ | 1 600 |
4 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 2 000 |
5 | Қышқыл фосфатаздың қалдық белсенділігін анықтау | анализ | 2 800 |
6 | Ылғалдылықты анықтау | анализ | 1 800 |
7 | Ас тұзының массалық үлесін анықтау | анализ | 2 500 |
8 | Натрий нитритін анықтау | анализ | 5 200 |
9 | Крахмалды анықтау (пайдалану кезінде) | анализ | 5 000 |
10 | Майдың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 800 |
11 | Сүрленген өнімдердегі және натрий нитриті қосылған консервілердегі нитрозаминдерді анықтау | анализ | 8 600 |
12 | Сүрленген өнімдердегі бензапиренді анықтау | анализ | 6 900 |
13 | Етті пісіргеннен кейін дайындық деңгейн анықтау | анализ | 1 900 |
14 | Бір өнімнің салмағындағы салманың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 000 |
15 | Дайын өнімнің біреуінің массасын анықтау | анализ | 1 200 |
16 | Тауық етінің қышқылдық санын анықтау | анализ | 3 700 |
17 | Аммиакты азотты анықтау | анализ | 2 500 |
18 | Пероксидазды анықтау | анализ | 2 300 |
19 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 500 |
20 | Минералды қоспаларды анықтау | анализ | 2 500 |
21 | Тамақ өнімдеріндегі гормондық препараттарды анықтау | анализ | 13 600 |
22 | ТЖСХ-МС -де лимон қышқылын анықтау | анализ | 6 500 |
23 | Сорбин және бензой қышқылдарын анықтау | анализ | 6 500 |
24 | Ақуызды анықтау | анализ | 6 200 |
25 | Майлы-қышқылды құрамын анықтау | анализ | 13 600 |
Май шикізаты, майдан жасалған өнімдер (маргарин, кулинарлық және кондитерлік майлар), майонездер | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Жылдамдатылған әдіс арқылы ылғалдылығы мен ұшпа қышқылды анықтау | анализ | 2 000 |
3 | Қышқылдылықты анықтау | анализ | 3 200 |
4 | ГХ-та майлылық-қышқылдық құрамын анықтау | анализ | 13 600 |
5 | Астұзының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 2 600 |
6 | Құрамында фосфор бар заттардың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 5 600 |
7 | Қышқылдық санын анықтау | анализ | 3 700 |
8 | Тотық санын анықтау | анализ | 3 000 |
9 | Түсінің санын анықтау (көрсеткіштер бойынша) | анализ | 3 200 |
10 | Йод санын анықтау (көрсеткіштер бойынша) | анализ | 2 500 |
11 | Майлы өнімдердегі жуылмайтын заттарды анықтау | анализ | 4 300 |
12 | Фальсификацияны анықтау | анализ | 7 200 |
13 | Майлы емес қоспалар мен тұнбалардың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 4 300 |
14 | Бензапиренді анықтау | анализ | 6 500 |
15 | ГХ-МС -де май қышқылдарының трансизомерлерін анықтау | анализ | 12 600 |
16 | ТЖСХ-МС -де триацилглицеридтердің үлестік салмағын анықтау | анализ | 12 700 |
17 | ГХ-МС-де метилді эфирлердің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 8 600 |
18 | Бифенилдер мен диоксиндерді анықтау | анализ | 8 500 |
19 | Нитрозаминдерді анықтау | анализ | 10 500 |
Бидай (тұқым), ұн-жарма және нан өнімдері | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 000 |
3 | Кеуектілігін анықтау | анализ | 1 800 |
4 | Қышқылдығын анықтау | анализ | 3 200 |
5 | Желімділігін анықтау | анализ | 3 000 |
6 | Майды анықтау (Гербер бойынша) | анализ | 4 200 |
7 | Қамбарлық зиянкестермен зақымдануын анықтау | анализ | 800 |
8 | Картоп аурумен зақымдануын анықтау | анализ | 800 |
9 | Темір магнитті және минералды қоспаларды анықтау | анализ | 1 500 |
10 | Қанттың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 5 200 |
11 | Күлділігін анықтау | анализ | 4 100 |
12 | Газды-хроматографта құрамындағы майлылық-қышқылдықты анықтау | анализ | 13 600 |
13 | Йодты анықтау | анализ | 1 600 |
14 | Ас тұзынның массалық үлесін анықтау | анализ | 3 400 |
15 | Т-2 токсинін анықтау | анализ | 7 200 |
16 | Нитрозаминдерді анықтау | анализ | 10 500 |
17 | Охратоксинді анықтау | анализ | 7 700 |
18 | В1, В2, G1, G2 афлатоксиндерді анықтау | анализ | 7 750 |
19 | Дезоксиниваленолды анықтау | анализ | 7 700 |
20 | Зеараленонды анықтау | анализ | 7 700 |
21 | Бензапиренді анықтау | анализ | 6 500 |
Қант және кондитерлік өнімдер | |||
1 | Дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 750 |
3 | Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 000 |
4 | Сахарозаны анықтау | анализ | 5 000 |
5 | Қанттың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 5 200 |
6 | Қанттың салмақтық үлесін анықтау (титрометрикалық әдіспен) | анализ | 4 200 |
7 | Титрометрикалық әдіспен қышқылдылық пен сілтілікті анықтау | анализ | 3 800 |
8 | Күкірт қышқылының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 800 |
9 | Майды анықтау (Гербер бойынша) | анализ | 4 200 |
10 | Күлін анықтау | анализ | 4 100 |
11 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 800 |
12 | Редуцияланған заттарды анықтау | анализ | 3 700 |
13 | ЯМР -анализаторында майды анықтау | анализ | 4 500 |
14 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
15 | Аспартамды анықтау | анализ | 6 500 |
16 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 1 500 |
17 | Қоспаларды анықтау | анализ | 800 |
Табиғи бал | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 000 |
3 | ГХ-та оксиметилфурфуролды анықтау | анализ | 4 600 |
4 | Диастазды санды анықтау | анализ | 4 400 |
5 | Жалпы қышқылдылықты анықтау | анализ | 3 200 |
6 | Қант және сахарозының редукциялаушы заттарының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 4 000 |
7 | Механикалық қоспаларды анықтау | анализ | 800 |
8 | Кофеинді анықтау | анализ | 6 500 |
Шай, кофе | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Ылғалдылықты анықтау | анализ | 1 800 |
3 | Суда ерімейтін және суда еритін күлдің жалпы салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 400 |
4 | Метал қоспалар мен өсімдік тектес қоспалардың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 2 400 |
5 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 500 |
6 | Экстрактивті заттарды анықтау | анализ | 3 600 |
7 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
8 | Кофеинді анықтау | анализ | 6 500 |
Балық, балық емес өндіріс өнімдерінің объектілері мен олардан алынатын өнімдер, консервілер мен балықтан жасалған пресервілер | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Сынамалық пысыру әдісімен жаңа ауланғандығын анықтау | анализ | 1 600 |
3 | Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 000 |
4 | Ас тұзының массалық үлесін анықтау | анализ | 2 600 |
5 | Қышқыл фосфатазаның қалдық белсенділігін анықтау | анализ | 2 800 |
6 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 2 000 |
7 | Көмірсутегін анықтау | анализ | 1 000 |
8 | Люминесцентті әдіспен жаңа ауланғандығын анықтау | анализ | 1 700 |
9 | Сыртқы түрін, тұмшалап, буып түйілуін анықтау | анализ | 700 |
10 | Қышқылдықты анықтау | анализ | 3 200 |
11 | Майды анықтау (Гербер бойынша) | анализ | 4 200 |
12 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 500 |
13 | Гистаминді анықтау (скумбрия, тунец, майшабақ, арқан балық) | анализ | 4 800 |
14 | Нитрозаминдерді анықтау | анализ | 10 500 |
15 | Сүрленген өнімдердегі бензапиренді анықтау | анализ | 6 900 |
16 | Бөтен қоспаларды анықтау | анализ | 1 600 |
17 | Құрамындағы бөлшектердің салмақтық құрамын анықтау | анализ | 1 600 |
18 | Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау | анализ | 13 600 |
19 | Бифенилдер мен диоксиндерді анықтау | анализ | 8 500 |
20 | ПКС (полиароматты көмірсутектер) анықтау | анализ | 8 900 |
21 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
22 | Витамин В1 | анализ | 8 300 |
23 | Бета-адреностимуляторларды анықтау | анализ | 8 500 |
24 | Аминогликозидтерді анықтау | анализ | 8 200 |
25 | Сульфаниламидтерді анықтау | анализ | 7 700 |
26 | Нитроимедазолды анықтау | анализ | 7 700 |
27 | Консерванттарды анықтау | анализ | 6 500 |
Құрғақ сүт, жұмыртқа ұнтағы | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Ылғалдылығын анықтау | анализ | 1 800 |
3 | Еру деңгейін анықтау | анализ | 1 200 |
4 | Қышқылдылықты анықтау | анализ | 3 200 |
5 | Майлылықты анықтау | анализ | 3 600 |
Сүт және сүт өнімдері, сүтті консервілер | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Пастеризацияны анықтау | анализ | 1 500 |
3 | Тығыздылығын анықтау | анализ | 800 |
4 | Қышқылдылығын анықтау | анализ | 3 200 |
5 | Майды анықтау (Гербер бойынша) | анализ | 4 200 |
6 | ЯМР-анализаторында майды анықтау | анализ | 4 500 |
7 | Сокслет әдісі бойынша майлылықты анықтау | анализ | 5 200 |
8 | Ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 600 |
9 | Құрғақ қалдықтарды анықтау | анализ | 2 800 |
10 | Ас тұзының массалық үлесін анықтау | анализ | 2 500 |
11 | Соданы анықтау | анализ | 2 000 |
12 | Анормальдылықты анықтау | анализ | 3 000 |
13 | Сутек тотығын анықтау | анализ | 3 100 |
14 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 2 000 |
15 | Аммиакты анықтау | анализ | 2 000 |
16 | "LactoStar" жабдығында сүт өнімдерінің анализі | анализ | 5 700 |
17 | Майдың қышқылдық санын анықтау | анализ | 3 800 |
18 | К-375 анализаторында ақуызды анықтау | анализ | 6 200 |
19 | Қантты поляриметрлік әдіспен анықтау | анализ | 5 800 |
20 | Фосфатазаның белсенділігін анықтау | анализ | 2 200 |
21 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
22 | Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау | анализ | 13 600 |
ТЖСХ-ХМС -да афлотоксинға тексеру | |||
1 | Афлотоксин В1 анықтау | анализ | 7 700 |
2 | Афлотоксин М1 анықтау | анализ | 7 700 |
3 | Зеараленонды анықтау | анализ | 7 700 |
4 | Дезоксиниваленолды анықтау | анализ | 7 700 |
5 | Микотоксиндерді анықтау | анализ | 7 700 |
Тұшпара, вареник, бәліш, беляш, манты | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Салмасының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 1 200 |
3 | Майдың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 800 |
4 | Ас тұзының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 2 500 |
5 | Бір өнімнің салмағын анықтау | анализ | 800 |
Бірінші, екінші, үшінші тамақтар рационының нәрлілігі | |||
1 | Өлшеу, буландыру, ет тартқыш арқылы ұсату | анализ | 650 |
2 | Майлылықты анықтау | анализ | 4 500 |
3 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 3 800 |
4 | Ақуызды анықтау | анализ | 6 200 |
5 | Рационның теориялық есебін анықтау | анализ | 3 600 |
Кулинарлық өнімдер, оның ішіне салмасы барлары | |||
1 | Түсін, дәмін, иісін анықтау | анализ | 540 |
2 | Тартылған ет құрамындағы құрғақ заттар | анализ | 2 500 |
3 | Салмасының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 1 200 |
4 | Майдың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 800 |
5 | Ылғалдылықтың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 1 800 |
6 | Қышқылдылықты анықтау | анализ | 3 200 |
7 | Бір өнімнің салмағын анықтау | анализ | 800 |
Жеміс-көкөніс өнімдері, көкөніс, жеміс, жидек және саңырауқұлақ консервілері | |||
1 | Түсін, дәмін иісін анықтау | анализ | 1 600 |
2 | Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау | анализ | 2 600 |
3 | Титрленген қышқылдылықты анықтау | анализ | 3 200 |
4 | Майды анықтау (Гербер бойынша) | анализ | 4 200 |
5 | Құрғақ заттарды анықтау | анализ | 2 500 |
6 | Хлоридтердің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 500 |
7 | Сахариметрде қанттың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 5 200 |
8 | Қанттың салмақтық үлесін анықтау (титрометрикалық әдіспен) | анализ | 4 200 |
9 | Дефектілі тұқымдар мен өсімдік қоспаларының салмақтық үлесін анықтау | анализ | 2 100 |
10 | Күлді анықтау | анализ | 4 100 |
11 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 2 000 |
12 | Күкіртті ангидридті анықтау | анализ | 3 600 |
13 | Минералды қоспаларды анықтау | анализ | 2 000 |
14 | Зиянкестермен және аурумен зақымданғандарды анықтау | анализ | 1 500 |
15 | Механикалық зақымдануларды анықтау | анализ | 1 500 |
16 | Бөтен қоспаларды анықтау | анализ | 1 600 |
17 | Шіріген тұқымдарды анықтау | анализ | 1 300 |
18 | ААС жабдығында қалайыны анықтау (жинақталған темір ыдыстағы консервілер үшін) | анализ | 6 700 |
19 | ААС жабдығында хромды анықтау (жинақталған хромдалған ыдыстағы консервілер үшін) | анализ | 6 700 |
20 | ВЭЖХ-МС жабдығында консерванттарды анықтау | анализ | 6 500 |
Тағамдардағы басқа да тексерулер | |||
1 | Ас тұзындағы йодты анықтау | анализ | 2 600 |
2 | Нан тоқаш диеталық өнімдердегі йодтың салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 600 |
3 | Балық өнімдеріндегі гистаминді анықтау | анализ | 6 500 |
4 | ТЖСХ -МС жабдығында бенз(а)пиренді анықтау | анализ | 6 900 |
5 | ТЖСХ-МС жабдығында охратоксинді анықтау | анализ | 7 700 |
6 | ТЖСХ-МС жабдығында фумонизинді анықтау | анализ | 17 600 |
7 | ТЖСХ-МС жабдығында патулинді анықтау | анализ | 17 500 |
8 | ТЖСХ-МС жабдығында меламинді анықтау | анализ | 8 200 |
9 | ТЖСХ-МС жабдығында бензоат натрийн анықтау | анализ | 6 800 |
10 | ТЖСХ-МС жабдығында кофеинді анықтау | анализ | 6 500 |
11 | ТЖСХ-МС жабдығында сакситоксинді анықтау | анализ | 6 600 |
12 | РФС жабдығында бейорганикалық құрамды анықтау | анализ | 7 800 |
13 | ГХ-МС жабдығындағы ұшпа қоспаларды анықтау | анализ | 9 600 |
14 | Поляриметрде қантты анықтау | анализ | 6 300 |
15 | Поляриметрде айналу бұрышын анықтау | анализ | 5 700 |
16 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
17 | Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау | анализ | 13 600 |
18 | Рентгенфлюорисцентті спектрометрде (РФС), ИК-Фурье, FirstDefender, TruDefender жабдықтарында үлгінің құрамын экспресс анықтау | анализ | 8 500 |
19 | ТЖСХ-МС жабдығында тағам өнімдеріндегі витаминдерді анықтау | анализ | 9 900 |
20 | Gemini жабдығында үлгінің құрамын сәйкестендіру | анализ | 9 500 |
21 | ТЖСХ-TOF жабдығында үлгілердің скринингі | анализ | 10 800 |
Антибиотиктер | |||
1 | ТЖСХ-МС жабдығында сульфаниламидті препараттарды анықтау | анализ | 8 700 |
2 | ТЖСХ-МС жабдығында хлорамфениколды анықтау | анализ | 8 300 |
3 | ТЖСХ-МС жабдығында пенициллинді қатарды анықтау | анализ | 8 500 |
4 | ТЖСХ-МС жабдығында тетрациклинді, циклоспоринді анықтау | анализ | 7 400 |
5 | Гризинді анықтау | анализ | 7 800 |
6 | Бацитрацинді анықтау | анализ | 8 400 |
7 | Стрептомицинді анықтау | анализ | 8 600 |
12. Физикалық-химиялық тексерулер | |||
ААС жабдығында кадмийді (Сd) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі кадмийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі кадмийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы кадмийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Халық тұтынатын тауарлардағы кадмийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Топырақтағы кадмийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында қорғасынды (Рb) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі қорғасынды анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі қорғасынды анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы қорғасынды анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Халық тұтынатын тауарлардағы қорғасынды анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Топырақтағы қорғасынды анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында мысты (Сu) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі мысты анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі мысты анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы мысты анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Халық тұтынатын тауарлардағы мысты анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Топырақтағы мысты анықтау | анализ | 6 700 |
6 | Тамақ өнімдеріндегі мысты анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында темірді (Fе) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі темірді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі темірді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы темірді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Халық тұтынатын тауарлардағы темірді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Топырақтағы темірді анықтау | анализ | 6 700 |
6 | Тамақ өнімдеріндегі темірді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында күшәнді (Аs) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Халық тұтынатын тауарлардағы күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Топырақтағы күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
6 | Тамақ өнімдеріндегі күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында сынапты (Нg) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі сынапты анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі сынапты анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы сынапты анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы сынапты анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Тамақ өнімдеріндегі сынапты анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында селенді (Se) анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі селенді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі селенді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Тамақ өнімдеріндегі селенді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Сусындар, судағы селенді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында никельді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі никельді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі никельді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы никельді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы никельді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы никельді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында марганецті анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі марганецті анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі марганецті анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы марганецті анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы марганецті анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы марганецті анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында күмісті анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі күмісті анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі күмісті анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы күмісті анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы күмісті анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы күмісті анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында алюминийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі алюминийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі алюминийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы алюминийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы алюминийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы алюминийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында борды анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі борды анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі борды анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы борды анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы борды анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы борды анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында барийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі барийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі барийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы барийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы барийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы барийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында кобальтты анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі кобальтты анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі кобальтты анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы кобальтты анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы кобальтты анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы кобальтты анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында стронцийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі стронцийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі стронцийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы стронцийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы стронцийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы стронцийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында мырышты анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі мырышты анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі мырышты анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы мырыштыанықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы мырышты анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы мырышты анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында калийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі калийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі калийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы калийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы калийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы калийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында магнийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі магнийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі магнийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы магнийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы магнийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы магнийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында натрийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі натрийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі натрийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы натрийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы натрийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы натрийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында литийді анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі литийді анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі литийді анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы литийді анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы литийді анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы литийді анықтау | анализ | 6 700 |
ААС жабдығында хромды анықтау | |||
1 | Малдан жасалған өнімдердегі хромды анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Өсімдіктен жасалған өнімдердегі хромды анықтау | анализ | 6 700 |
3 | Сусындар, судағы хромды анықтау | анализ | 6 700 |
4 | Топырақтағы хромды анықтау | анализ | 6 700 |
5 | Халық тұтынатын тауарлардағы хромды анықтау | анализ | 6 700 |
13. Құрылыстық конструктивтік материалдар, жиһаз, мата, киім, аяқ киім | |||
1 | ГХ-МС- де фенолды анықтау | анализ | 6 000 |
2 | ГХ-МС- де толуол, бензол, сольвент-нафтты анықтау | анализ | 6 000 |
3 | ГХ-МС- де ацетонды анықтау | анализ | 5 500 |
4 | ГХ-МС- де ксилолды анықтау | анализ | 5 800 |
5 | ГХ-МС- де скипидарды анықтау | анализ | 6 500 |
6 | ГХ-МС- де тұзды қышқылды анықтау | анализ | 6 700 |
7 | ГХ-МС- де формальдегидті анықтау | анализ | 6 000 |
8 | ГХ-МС- де стиролды анықтау | анализ | 6 700 |
9 | ГХ-МС- де диоктилфталатты анықтау | анализ | 8 200 |
10 | ГХ-МС- де дибутилфталатты анықтау | анализ | 8 000 |
11 | ГХ-МС- де шексіз көмірсутектерді анықтау | анализ | 7 000 |
12 | ГХ-МС- де метилметакрилатты анықтау | анализ | 6 400 |
13 | ГХ-МС- де сірке қышқылын анықтау | анализ | 5 000 |
14 | ГХ-МС- де материалдың, матаның табиғилығын анықтау | анализ | 1 500 |
15 | Сынаманы қабылдау және тіркеу, жуу, модельді ортаның көлеміне қарай бір үлгінің арақатынасын есептеу, модельді ортаны дайындау | анализ | 1 600 |
16 | Үлгілердің одориметриясын (иіс), экспозициядан кейінгі модельді ортаны анықтау | анализ | 1 200 |
17 | Аммиакты анықтау | анализ | 4 000 |
18 | Улылық индексін анықтау | анализ | 5 800 |
14. Тағам өнімдерімен жанасатын заттар | |||
1 | Бояудың мықты бекігенін анықтау | анализ | 2 100 |
2 | Бромдаушы заттарды анықтау | анализ | 4 600 |
3 | Тотығуды анықтау | анализ | 4 000 |
4 | ГХ-МС -да стиролды анықтау | анализ | 6 700 |
5 | ГХ-МС -да фенолды анықтау | анализ | 6 000 |
6 | ГХ-МС-да формальдегидті анықтау | анализ | 6 000 |
7 | Полимерлі ыдыстардың ыстық суға төзімділігін және химиялық төзімділігін анықтау | анализ | 2 500 |
8 | Модельді орталарды қабылдау, тіркеу, дайындау есебін жүргізу | анализ | 1 600 |
9 | Үлгілердің органолептикасын анықтау | анализ | 1 600 |
10 | ЖТСХМС -да меламинді анықтау | анализ | 8 200 |
11 | Улылық индексін анықтау | анализ | 5 800 |
12 | Атомды-абсорбционды әдіс арқылы элементтерді анықтау | анализ | 6 700 |
13 | Органикалық еріткіштерді анықтау | анализ | 5 200 |
14 | Газды-хроматографта оргиникалық ұшпа қосылыстарды анықтау | анализ | 9 600 |
15 | Спирттерді анықтау | анализ | 8 100 |
15. Парфюмерлік–косметикалық және жуу құралдары, тұрмыстық химия тауарлары | |||
1 | Майлы қышқылдарды анықтау | анализ | 6 700 |
2 | Ыдыстан жуылу деңгейін анықтау | анализ | 3 100 |
3 | Матадан және теріден алынған шайындылардағы ББЗ анионды концентрацияның салмақтық үлесін анықтау | анализ | 4 200 |
4 | Күйдіргіш сілтілердің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 600 |
5 | Сыртқы түрі, формасы, түсі, біртектілігі, иісі, консистенциясы | анализ | 3 100 |
6 | Хлорлы натрийдің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 4 500 |
7 | Сутектік иондардың концентрациясын анықтау | анализ | 3 300 |
8 | ААС-да декоративті косметикадағы мырыш, қорғасын, күшәнді анықтау | анализ | 6 700 |
9 | Сынамалардың минералдануын анықтау | анализ | 3 800 |
10 | Алынған концентрациялардың есебі, жұмыс журналдарын толтыру | анализ | 2 900 |
11 | Еркін көмірқышқылды натрийдің салмақтық үлесін анықтау | анализ | 3 600 |
12 | Улылық индексін анықтау | анализ | 5 800 |
13 | Қышқылдық санын анықтау | анализ | 3 700 |
14 | Карбоксильді санды анықтау | анализ | 2 700 |
15 | Органолептикалық көрсеткіштерін анықтау | анализ | 1 200 |
16 | Төрттік аммонийлік қосылыстарды (ТАҚ) анықтау | анализ | 4 200 |
17 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 2 000 |
18 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
Балалардың ойыны мен ойыншықтары | |||
1 | ГХ-МС-да ойыншықтардан ауаға бөлінетін ұшпалы химиялық заттарды анықтау | анализ | 9 100 |
2 | Сынаманы тексеруге дайындау | анализ | 600 |
3 | Сынаманы қабылдау және тіркеу | анализ | #ССЫЛКА! |
4 | Үлгінің көлемінің модельді ерітінділердің көлеміне қатыстылығын есептеу | анализ | 2 500 |
5 | Сулы сығындының иісі мен дәмін анықтау | анализ | 1 800 |
6 | Қорғаныс-декоративті жабынның түкірікке, терге және сулы өңдеуге төзімділігін анықтау | анализ | 4 500 |
7 | ГХ-МС-да стиролды анықтау | анализ | 6 700 |
8 | ГХ-МС-да фенолды анықтау | анализ | 6 000 |
9 | ГХ-МС-да формальдегидті анықтау | анализ | 6 000 |
10 | ГХ-МС-да сулы сығындыдағы диотилфталат, диоктилфталатты анықтау | анализ | 6 200 |
11 | Бояғыштарды анықтау | анализ | 12 100 |
12 | Антибиотиктерді анықтау | анализ | 7 500 |
13 | Капролактамды анықтау | анализ | 6 000 |
14 | Спирттерді анықтау | анализ | 8 100 |
15 | ГХ-МС-да ұшпа қосылыстарды анықтау | анализ | 9 600 |
16. Радиологиялық тексерулер | |||
1 | Ренгенткабинеттеріндегі жұмыс орындарында дозиметрия жүргізу | замер | 800 |
2 | Гамма, альфа-бета сәулелендіруді анықтау | анализ | 2 600 |
3 | Тиімді белсенділіктін үлесін және гамма сәулелендіретін радионукоидтердің радионуклидті құрамын анықтау: құрылыс материалдары, тағам өнімдері, топырақ, өсімдіктер және т.б. | анализ | 7 200 |
4 | Спектрометрде тағам өнімдеріндегі цезий-137 және стронций-90 анықтау | анализ | 7 800 |
5 | Сәулелі диагностика кабинеттеріндегі қорғасынның шаңын анықтау үшін шайындыларды алу | анализ | 900 |
6 | Ауадағы радон және торонның концентрацииясын анықтау | анализ | 5 100 |
7 | Гамма-сәулелендіру дозасының күштілігін өлшеу | замер | 600 |
8 | Топырақтағы радонның концетрациясын анықтау | анализ | 7 000 |
9 | Судағы радонды анықтау | анализ | 7 000 |
10 | Радонның эсхаляциясын анықтау | анализ | 7 200 |
11 | УМФ -2000 жабдығында судағы альфа және бета сәулелендіретін нуклидтердің қосарлы белсенділігін анықтау | замер | 4 800 |
17. ЭМӨ және басқа да физикалық факторларды тексеру | |||
1 | Тұрақты шу өлшемін жүргізу | замер | 2 300 |
2 | Құбылмалы шу өлшемін жүргізу | замер | 2 300 |
3 | Үзік шу өлшемін жүргізу | замер | 2 300 |
4 | ЭМӨ (электро-магнитті өріс) УЖЖ (ультра жоғары жиілік) диапазонды тексеру | замер | 2 400 |
5 | ЭМӨ тексеру (электро магнитті өрістер) ЖЖ (жоғары жиілікті) диапазонды тексеру | замер | 2 400 |
6 | Өндірістік тазалықты тексеру | замер | 2 400 |
7 | Тұрақты магнитті өрісті тексеру | замер | 2 400 |
8 | Электростатистикалық өрісті тексеру | замер | 2 400 |
9 | Табиғи жарықтандыруды тексеру | замер | 3 000 |
10 | Жасанды жарықтандыруды тексеру | замер | 3 000 |
11 | Микроклиматты тексеру (температура, ылғалдылық, ауа қозғалысының жылдамдығы) | замер | 2 400 |
12 | Вентиляциялық жүйе жұмысының тиімділігін тексеру | замер | 2 500 |
13 | Жұмыс орнындағы сыртқа орта жағдайын тексеру | рабочее место | 6 500 |
14 | Үнемі болып тұратын вибрацияның деңгейін анықтау (спектральді сипаттамасы) | замер | 3 000 |
15 | Жұмыс орнындағы локальды вибрация деңгейін анықтау | рабочее место | 4 300 |
16 | Аэроиондардың концентрациясы деңгейін және унипулярлы коэффициентті анықтау | замер | 2 300 |
18. Экспресс-тексерулер | |||
1 | Биологиялық ластану деңгейін анықтау | анализ | 5 800 |
2 | Нитриттерді анықтау | анализ | 4 800 |
3 | Нитраттарды анықтау | анализ | 4 800 |
4 | Аскорбин қышқылын анықтау | анализ | 4 100 |
5 | Жалпы кермектікті анықтау | анализ | 4 300 |
6 | Цианидтерді анықтау | анализ | 4 200 |
7 | Аммонийді анықтау | анализ | 4 000 |
8 | Мысты анықтау | анализ | 4 200 |
9 | Никельді анықтау | анализ | 4 000 |
10 | Темірді анықтау | анализ | 4 100 |
11 | Мырышты анықтау | анализ | 4 200 |
12 | Марганецті анықтау | анализ | 6 600 |
13 | Күшәнді анықтау | анализ | 4 100 |
14 | Кальцийді анықтау | анализ | 4 400 |
15 | Калийді анықтау | анализ | 4 000 |
16 | Алюминийді анықтау | анализ | 4 000 |
17 | Қалайыны анықтау | анализ | 4 100 |
18 | Фосфорды анықтау | анализ | 4 100 |
19 | Сульфаттарды анықтау | анализ | 4 200 |
20 | Сульфидтерді анықтау | анализ | 4 100 |
21 | Молибденді анықтау | анализ | 4 400 |
22 | Хлоридтерді анықтау | анализ | 4 400 |
23 | Магнийді анықтау | анализ | 4 200 |
24 | Хромды анықтау | анализ | 4 200 |
25 | Никельді анықтау | анализ | 4 000 |
26 | Терма өңдеудің сапасын анықтау | анализ | 3 500 |
27 | Ыдысты жуу сапасын анықтау | анализ | 2 400 |
28 | Алкогольді өнімдердің күштілігін анықтау | анализ | 2 400 |
29 | Өнімнің табиғилығын анықтау (бал, шарап) | анализ | 2 800 |
30 | Қышқылдылығын анықтау | анализ | 2 400 |
31 | Күмісті анықтау | анализ | 2 100 |
32 | Фторидтерді анықтау | анализ | 4 200 |
33 | Кадмийді анықтау | анализ | 2 400 |
34 | Натрийді анықтау | анализ | 2 900 |
35 | Еркін хлорды анықтау | анализ | 2 200 |
Ароматизаторларды анықтау | |||
1 | Органолептика | анализ | 700 |
2 | сыну көрсеткіші | анализ | 1 600 |
3 | Тығыздығын анықтау | анализ | 1 800 |
4 | Этил спиртінің көлемдік мөлшері | анализ | 3 600 |
5 | Ылғалдың массалық үлесі | анализ | 1 800 |
6 | Металломагнитті қоспалар | анализ | 2 200 |
7 | Бензапирен | анализ | 6 400 |
8 | ГХ-МС-де ұшпа заттардың болуын анықтау | анализ | 9 700 |
9 | ЖТСХ -де ұшпайтын заттардың болуын анықтау | анализ | 10 000 |
II. Санитарлық-эпидемиологиялық тексерулер | |||
1. Сыртқы орта объектілерін тексеру | |||
1 | Мембраналық фильтрлар әдісімен ауыз судың микробиологиялық анализі | анализ | 5 700 |
2 | Мембраналық фильтрлар әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың микробиологиялық анализі | анализ | 8 100 |
3 | Судағы коли-фагтарды анықтау | анализ | 4 100 |
4 | Мембраналық фильтрлар әдісімен бөтелкеге құйылған судың микробиологиялық анализі | анализ | 6 800 |
5 | Мембраналық фильтрлар әдісімен ашық суқоймалар суының микробиологиялық анализі | анализ | 5 800 |
6 | 30- нысан бойынша судың микробиологиялық анализі | анализ | 3 200 |
7 | Емдік сазды тексеру | анализ | 6 500 |
8 | Шайындылардағы ішек таяқшасы тобының бактерияларының болуы (ІТТБ) (10 шайындыға дейін) | анализ | 3 200 |
9 | Шайындылардағы стафилококктың болуы (10 шайындыға дейін) | анализ | 3 200 |
10 | Шайындылардағы патогенной флораның болуы (10 шайындыға дейін) | анализ | 3 300 |
11 | Материалдың стерильдігін анықтау сараптамасы | анализ | 3 800 |
12 | Судағы патогенді флораның болуын анықтау | анализ | 3 000 |
13 | Орынжайдағы ауаның сараптамасы (седиментационды) | анализ | 4 000 |
14 | Орынжайдағы ауаның сараптамасы (аспирационды) | анализ | 5 000 |
15 | Топырақтың микробиологиялық анализін анықтау | анализ | 7 800 |
16 | Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 4 500 |
17 | Тауық етінің микробиологиялық анализі | анализ | 4 500 |
18 | Балық өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 4 500 |
19 | Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 4 900 |
20 | Мембраналық фильтрлар әдісімен сусындардың микробиологиялық анализі | анализ | 5 800 |
21 | Шырындардың микробиологиялық анализі (тұқымдық, көкеністен, тұқымдық-көкеністен, жемістерден) | анализ | 4 200 |
22 | Дайын тамақтардың, кулинарлық өнімдер мен ерекше тезбұзылатын тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
23 | Кондитерлік өнімдердің микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
24 | Жұмыртқаның және олардан өңделген өнімдердің микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
25 | Ұнның микробиологиялық анализі | анализ | 3 000 |
26 | Тұқымдық-көкөніс өнімдерінің, құрғақ жемістер мен жемістердің микробиологиялық анализі | анализ | 4 900 |
27 | Май шикізатының және майдан жасалған өнімдердің микробиологиялық анализі (майонез, маргарин, кондитерлік майлар және басқалары) | анализ | 4 800 |
28 | Нәрестеге арналған құрғақ сүттердің микробиологиялық анализі | анализ | 4 600 |
29 | Тағамнан улану және токсикоинфекциялар кезіндегі тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 6 500 |
30 | Шай мен кофенің микробиологиялық анализі | анализ | 2 000 |
31 | Жаңғақтардың микробиологиялық анализі | анализ | 4 900 |
32 | Басқа да өнімдердің микробиологиялық анализі (сағыз, ББҚ, консерванттар, дәмдеуіштер, татымдылықтар және басқалары) | анализ | 5 500 |
33 | Дәрілік заттарды стерильділікке тексеру | анализ | 3 800 |
34 | Консервілерді өндірістік стерильділікке тексеру | анализ | 4 000 |
35 | Тағам өнімдерін патфлораға тексеру | анализ | 3 800 |
36 | Парфюмерлік-косметикалық өнімдердің, балаларға арналған косметиканың, көз айналасына арналған, ауыз қуысының гигиенасына арналған заттардың микробиологиялық анализі | анализ | 5 200 |
37 | Тамақ концентратының, түскі астың концентратының, құрғақ өнімдердің, экструзионды технологиямен жасалған (пысыруды қажет етпейтін) тағамдардың микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
38 | Құрғақ сорпалардың (пысыруды қажет ететін), тез дайындалатын құрғақ ботқа концентратының микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
39 | Құрамында какао, шоколад пасталары, какао-май, какао-ұнтақ бар шоколад және басқа да тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 5 000 |
40 | Балаларға арналған тауарлардың микробиологиялық анализі (санитарлық-гигиеналық бір реттік заттар, 1 жасқа дейінгі балалаларға арналған іші толтырылған ойыншықтар, форма жасауға арналған массалар және қолмен жағуға арналған бояулар) | анализ | 4 800 |
41 | Жеке гигиена құралдарының микробиологиялық анализі (жөргектер, әйелдерге арналған гигиеналық төсемелер, сүрткілер, мақта) | анализ | 4 900 |
42 | Диализді судың микробиологиялық анализі | анализ | 25 000 |
2. Клиникалық тексерулер | |||
1 | Транспорттық жүйені пайдалана отырып нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру | анализ | 2 700 |
2 | Транспорттық жүйені пайдаланбай нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру | анализ | 2 500 |
3 | Нәжісте ЭПІТ болуын тексеру (энтеропатогенді ішек таяқшасы) | анализ | 3 000 |
4 | Микрофлораның болуына тексеру (өт, несеп, қақырық және т.б.) | анализ | 3 700 |
5 | Ішек дисбактериозының болуына тексеру | анализ | 6 000 |
6 | Қанды гемокультураларға тексеру | анализ | 3 500 |
7 | Қанды стерильдікке тексеру | анализ | 3 500 |
8 | Антибиотикке сезімталдықты анықтау | анализ | 4 000 |
9 | Биоматериалды зеңге тексеру (ашытқы тәріздес және көк зең) | анализ | 2 700 |
10 | Стафилококкқа тексеру (мұрын мен таңдайдан сүртінді) | анализ | 2 300 |
11 | Дифтерияға тексеру | анализ | 3 500 |
12 | Көкжөтел және көкжөтелшеге тексеру | анализ | 4 000 |
13 | Менингитке тексеру | анализ | 4 000 |
14 | Омырау сүтін тексеру | анализ | 3 500 |
3. Нақты уақыт режиміндегі ПТР тексерулер (реал тайм) | |||
1 | ГМТ сапалық анықтау (гендімодификацияланған тексерулер) | анализ | 15 500 |
2 | ГМТ сандық анықтау (гендімодификацияланған тексерулер) | анализ | 19 500 |
3 | Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - шошқа еті | анализ | 15 500 |
4 | Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - мысықтың, иттің еті | анализ | 15 500 |
5 | Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - сиыр еті | анализ | 16 000 |
6 | Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - тауық еті | анализ | 15 000 |
7 | Жануарлардың ДНҚ - ны сандық анықтау | анализ | 21 500 |
8 | Neisseria gonorrhoeae әдісімен анықтау | анализ | 11 500 |
9 | Trichomonas vaginalis әдісімен анықтау | анализ | 11 500 |
10 | Ureaplasma әдісімен анықтау | анализ | 11 500 |
III. Паразитологиялық тексерулер | |||
1. Нәжісті гельминт жұмыртқаларына тексеру | |||
1 | APACOR "ParaSys" жүйесінде нәжістегі гельминт жұмыртқаларына тексеру | анализ | 3 000 |
2 | Периональды -тікішек қырындысын тексеру | анализ | 2 500 |
2. Санитарлық гельминтология | |||
1 | Топырақта балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру | анализ | 3 000 |
2 | Көкөніс, жемістер мен асханалық көкшөптерде балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру | анализ | 4 000 |
3 | Сыртқы орта объектілерінің шайындыларындағы балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру | анализ | 2 000 |
4 | Ет және балықтағы балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуына тексеру | анализ | 4 000 |
5 | "Sartorius" вакуумды фильтрациялау жабдығында суды тексеру | анализ | 16 000 |
IV. Санитарлық-техникалық минимум | |||
1 | Халықтың декреттелген топтарын санитарлық-гигиеналық оқыту | адам | 1 000 |
V. Дез. Бөлім | |||
1 | Профилактикалық дезинсекциялық қызметтер, тапсырыс берушінің орынжайларында жәндіктермен күрес (тарақандар, құмырсқалар, күйе көбелек) | ш.м | 6,5 |
2 | Профилактикалық дератизациялық қызметтер, тапсырыс берушінің орынжайларында кеміргіштермен күрес (егеуқұйрықтар, тышқандар) | ш.м | 3,9 |
3 | Тапсырыс берушінің объектілеріндегі орынжайдағы жазғы шыбын түрлерімен күрес | ш.м | 36,8 |
4 | Профилактикалық маусымдық дератизациялық қызметтер-аумақты дератизациялау | га | 3 500 |
5 | Алдын алу жою іс-шаралары - тапсырыс берушінің аумағында масаның бүркемеленген және дернәсілдік формасымен күрес | га | 5 100 |
6 | Профилактикалық іс-шаралар -тапсырыс берушінің объектілеріндегі орынжайда масаларға қарсы күрес | ш.м | 6,5 |
7 | Ағымдағы профилактикалық дезинфекция | ш.м | 5,6 |