Қазақстан Республикасы Президентінің Іс басқармасы Медициналық орталығының "Санитариялық-эпидемиологиялық сараптама орталығы" РМК-де көрсетілетін қызметтердің | |||
Баға прейскуранты | |||
р/с № | Қызметтердің түрлері | Өлшем бірлігі | Бағасы, теңге |
1 | 2 | 3 | 4 |
I. Санитариялық-гигиеналық тексерулер | |||
1. Судың қысқартылған химиялық анализі | |||
1 | Иісті анықтау | анализ | 240 |
2 | Дәм татымын анықтау | анализ | 240 |
3 | Түсін анықтау | анализ | 700 |
4 | Лайлығын анықтау | анализ | 350 |
5 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 750 |
6 | Жалпы кермектігін анықтау | анализ | 770 |
7 | Құрамындағы еркін қалдық хлорды анықтау | анализ | 540 |
2. Судың толық химиялық анализі | |||
1 | Иісті анықтау | анализ | 240 |
2 | Дәм татымын анықтау | анализ | 700 |
3 | Түсін анықтау | анализ | 350 |
4 | Лайлығын анықтау | анализ | 350 |
3. Жүзу бассейндеріндегі суды тексеру | |||
1 | Иісін анықтау | анализ | 240 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 700 |
3 | Лайлылығын анықтау | анализ | 350 |
4 | Аммиак азотын анықтау | анализ | 350 |
4. Ашық суқоймаларының суын, топырақты тексеру | |||
1 | Иісін анықтау | анализ | 240 |
2 | Түсін анықтау | анализ | 700 |
3 | Лайлылығын анықтау | анализ | 350 |
4 | Сутектік көрсеткішті анықтау (рН) | анализ | 350 |
5. Минералды ауызсу, емдік, емдік-асханалық, табиғи-асханалық суды тексеру | |||
1 | Мөлдірлігі мен түсін анықтау | анализ | 240 |
2 | Иісін анықтау | анализ | 240 |
3 | Дәмін анықтау | анализ | 240 |
4 | Тығынның тұмшалап, бүйіп түйілуін анықтау | анализ | 260 |
5 | Бөтелкеге толық құйылуын анықтау | анализ | 130 |
6 | Фторидті анықтау | анализ | 2 800 |
7 | Қорғасынды анықтау | анализ | 5 700 |
6. Дез. құралдар | |||
1 | Сыртқы түрін, түсін, иісін анықтау | анализ | 750 |
2 | Төрттік аммоний қосылыстарын анықтау (ТАҚ) | анализ | 3 800 |
3 | Дез. ерітінділердегі белсенді хлорды анықтау | анализ | 1 800 |
4 | Дезинфекциялық құралдардың тығыздығын анықтау | анализ | 1 200 |
7. Жұмыс аумағының ауасындағы зиянды заттарды анықтау | |||
1 | Озонды анықтау | анализ | 760 |
8. Атмосфералық ауадағы зиянды заттарды анықтау | |||
1 | ГСХ әдісі арқылы төрттік аммоний қосылыстарындағы аминдер мен тұздарды анықтау | анализ | 7 600 |
11. Тағам өнімдерін химиялық көрсекіштері бойынша сараптау | |||
Май шикізаты, майдан жасалған өнімдер (маргарин, кулинарлық және кондитерлік майлар), майонездер | |||
1 | Жылдамдатылған әдіс арқылы ылғалдылығы мен ұшпа қышқылды анықтау | анализ | 2 500 |
Сүт және сүт өнімдері, сүтті консервілер | |||
1 | Тығыздылығын анықтау | анализ | 1 000 |
Тағамдардағы басқа да тексерулер | |||
1 | ТЖСХ-МС жабдығында тағам өнімдеріндегі витаминдерді анықтау | анализ | 11 000 |
Антибиотиктер | |||
1 | ТЖСХ-МС жабдығында хлорамфениколды анықтау | анализ | 10 000 |
17. Электр-магнитті өріс және басқа да физикалық факторларды тексеру | |||
1 | Тұрақты шу өлшемін жүргізу | өлшеу | 750 |
2 | Құбылмалы шу өлшемін жүргізу | өлшеу | 1 030 |
3 | Үзік шу өлшемін жүргізу | өлшеу | 1 030 |
4 | ЭМӨ (электро-магнитті өріс) УЖЖ (ультра жоғары жиілік) диапазонды тексеру | өлшеу | 750 |
5 | ЭМӨ тексеру (электро магнитті өрістер) ЖЖ (жоғары жиілікті) диапазонды тексеру | өлшеу | 750 |
6 | Өндірістік тазалықты тексеру | өлшеу | 750 |
7 | Тұрақты магнитті өрісті тексеру | өлшеу | 750 |
8 | Электростатистикалық өрісті тексеру | өлшеу | 750 |
9 | Табиғи жарықтандыруды тексеру | өлшеу | 350 |
10 | Жасанды жарықтандыруды тексеру | өлшеу | 350 |
11 | Микроклиматты тексеру (температура, ылғалдылық, ауа қозғалысының жылдамдығы) | өлшеу | 850 |
12 | Вентиляциялық жүйе жұмысының тиімділігін тексеру | өлшеу | 480 |
13 | Жұмыс орнындағы сыртқа орта жағдайын тексеру | жұмыс орны | 6 800 |
14 | Үнемі болып тұратын вибрацияның деңгейін анықтау (спектральді сипаттамасы) | өлшеу | 1 200 |
15 | Жұмыс орнындағы локальды вибрация деңгейін анықтау | жұмыс орны | 1 200 |
16 | Аэроиондардың концентрациясы деңгейін және унипулярлы коэффициентті анықтау | өлшеу | 2 400 |
II. Санитариялық-эпидемиологиялық тексерулер | |||
1. Сыртқы орта объектілерін тексеру | |||
1 | Мембраналық сүзу әдісімен ауыз судың микробиологиялық анализі | анализ | 3 335 |
2 | Мембраналық сүзу әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың микробиологиялық анализі | анализ | 6 200 |
3 | Мембраналық сүзу әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың анализі | анализ | 4 000 |
4 | Судағы коли-фагтарды анықтау | анализ | 1 150 |
5 | Мембраналық фильтрлар әдісімен бөтелкеге құйылған судың микробиологиялық анализі | анализ | 4 050 |
6 | Мембраналық фильтрлар әдісімен ашық суқоймалар суының микробиологиялық анализі | анализ | 8 000 |
7 | 30- нысан бойынша судың микробиологиялық анализі | анализ | 2 400 |
8 | Емдік сазды тексеру | анализ | 5 700 |
9 | Шайындылардағы ішек таяқшасы тобының бактерияларының болуы (ІТТБ) (10 шайындыға дейін) | анализ | 560 |
10 | Шайындылардағы стафилококктың болуы (10 шайындыға дейін) | анализ | 800 |
11 | Шайындылардағы патогенной флораның болуы (10 шайындыға дейін) | анализ | 880 |
12 | Материалдың стерильдігін анықтау сараптамасы | анализ | 2 100 |
13 | Судағы патогенді флораның болуын анықтау | анализ | 1 400 |
14 | Орынжайдағы ауаның сараптамасы (седиментационды) | анализ | 1 300 |
15 | Орынжайдағы ауаның сараптамасы (аспирационды) | анализ | 1 500 |
16 | Топырақтың микробиологиялық анализін анықтау | анализ | 5 900 |
17 | Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 7 200 |
18 | Тауық етінің микробиологиялық анализі | анализ | 7 200 |
19 | Балық өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 7 700 |
20 | Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 6 910 |
21 | Мембраналық фильтрлар әдісімен сусындардың микробиологиялық анализі | анализ | 5 700 |
22 | Шырындардың микробиологиялық анализі (тұқымдық, көкеністен, тұқымдық-көкеністен, жемістерден) | анализ | 5 900 |
23 | Дайын тамақтардың, кулинарлық өнімдер мен ерекше тезбұзылатын тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 5 800 |
24 | Кондитерлік өнімдердің микробиологиялық анализі | анализ | 5 900 |
25 | Жұмыртқаның және олардан өңделген өнімдердің микробиологиялық анализі | анализ | 3 900 |
26 | Ұнның микробиологиялық анализі | анализ | 1 400 |
27 | Тұқымдық-көкөніс өнімдерінің, құрғақ жемістер мен жемістердің микробиологиялық анализі | анализ | 6 810 |
28 | Май шикізатының және майдан жасалған өнімдердің микробиологиялық анализі (майонез, маргарин, кондитерлік майлар және басқалары) | анализ | 6 410 |
29 | Нәрестеге арналған құрғақ сүттердің микробиологиялық анализі | анализ | 6 960 |
30 | Тағамнан улану және токсикоинфекциялар кезіндегі тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 4 060 |
31 | Шай мен кофенің микробиологиялық анализі | анализ | 5 900 |
32 | Жаңғақтардың микробиологиялық анализі | анализ | 6 500 |
33 | Басқа да өнімдердің микробиологиялық анализі (сағыз, ББҚ, консерванттар, дәмдеуіштер, татымдылықтар және басқалары) | анализ | 6 805 |
34 | Дәрілік заттарды стерильділікке тексеру | анализ | 1 950 |
35 | Консервілерді өндірістік стерильділікке тексеру | анализ | 1 180 |
36 | Тағам өнімдерін патфлораға тексеру | анализ | 2 400 |
37 | Парфюмерлік-косметикалық өнімдердің, балаларға арналған косметиканың, көз айналасына арналған, ауыз қуысының гигиенасына арналған заттардың микробиологиялық анализі | анализ | 4 710 |
38 | Тамақ концентратының, түскі астың концентратының, құрғақ өнімдердің, экструзионды технологиямен жасалған (пысыруды қажет етпейтін) тағамдардың микробиологиялық анализі | анализ | 6 685 |
39 | Құрғақ сорпалардың (пысыруды қажет ететін), тез дайындалатын құрғақ ботқа концентратының микробиологиялық анализі | анализ | 5 800 |
40 | Құрамында какао, шоколад пасталары, какао-май, какао-ұнтақ бар шоколад және басқа да тағам өнімдерінің микробиологиялық анализі | анализ | 5 705 |
41 | Балаларға арналған тауарлардың микробиологиялық анализі (санитарлық-гигиеналық бір реттік заттар, 1 жасқа дейінгі балалаларға арналған іші толтырылған ойыншықтар, форма жасауға арналған массалар және қолмен жағуға арналған бояулар) | анализ | 4 700 |
42 | Жеке гигиена құралдарының микробиологиялық анализі (жөргектер, әйелдерге арналған гигиеналық төсемелер, сүрткілер, мақта) | анализ | 4 700 |
43 | Диализге арналған суға микробиологиялық анализ | анализ | 23 500 |
2. Клиникалық тексерулер | |||
1 | Транспорттық жүйені пайдалана отырып нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру | анализ | 1 300 |
2 | Транспорттық жүйені пайдаланбай нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру | анализ | 1 000 |
3 | Нәжісте ЭПІТ болуын тексеру (энтеропатогенді ішек таяқшасы) | анализ | 950 |
4 | Микрофлораның болуына тексеру (өт, несеп, қақырық және т.б.) | анализ | 7 900 |
5 | Ішек дисбактериозының болуына тексеру | анализ | 4 500 |
6 | Қанды гемокультураларға тексеру | анализ | 1 942 |
7 | Қанды стерильдікке тексеру | анализ | 2 135 |
8 | Антибиотикке сезімталдықты анықтау | анализ | 7 000 |
9 | Биоматериалды зеңге тексеру (ашытқы тәріздес және көк зең) | анализ | 1 100 |
10 | Стафилококкқа тексеру (мұрын мен таңдайдан сүртінді) | анализ | 1 100 |
11 | Дифтерияға тексеру | анализ | 1 500 |
12 | Көкжөтел және көкжөтелшеге тексеру | анализ | 3 020 |
13 | Менингитке тексеру | анализ | 3 053 |
14 | Омырау сүтін тексеру | анализ | 1 500 |
III. Паразитологиялық тексерулер | |||
1. Нәжістің құрамындағы гельминт жұмыртқаларын, дернәсілдерін, қарапайым патогенді іш құрттарының цистасын анықтау | |||
1 | APACOR "ParaSys" жүйесінде нәжістегі гельминт жұмыртқаларына тексеру | анализ | 2 500 |
2 | Периональды -тікішек қырындысын тексеру | анализ | 2 500 |
2. Санитариялық паразитология | |||
1 | Топырақты Романенко әдісімен тексеру | анализ | 2 300 |
2 | Көкөніс, жемістер мен асханалық көкшөптерді Романенко әдісімен тексеру | анализ | 2 000 |
3 | Шайындыларды Романенко әдісімен тексеру | анализ | 800 |
4 | Балықты компрессионды әдіспен тексеру | анализ | 2 000 |
5 | Мембраналық сүзгі әдісімен суды тексеру | анализ | 4 500 |
IV. АСА ҚАУІПТІ БАКТЕРИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ВИРУСТЫҚ ИНФЕКЦИЯЛАР ЗЕРТХАНАСЫ | |||
1 | Материалды коронавирусқа генетикалық зерттеу | анализ | 4 800 |