Басты бетҚызметтер тізімдемесі

Қызметтер тізімдемесі

Қазақстан Республикасы Президентінің Іс басқармасы Медициналық орталығының  "Санитариялық-эпидемиологиялық сараптама орталығы" РМК-де көрсетілетін қызметтердің 
 Баға прейскуранты
 р/с № Қызметтердің түрлері  Өлшем бірлігі Бағасы,
теңге
1 2 3 4
I. Санитариялық-гигиеналық тексерулер
1. Судың қысқартылған химиялық анализі 
1 Иісті анықтау  анализ 240
2 Дәм татымын анықтау  анализ 240
3 Түсін анықтау  анализ 700
4 Лайлығын анықтау  анализ 350
5 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 750
6 Жалпы кермектігін анықтау  анализ 770
7 Құрамындағы еркін қалдық хлорды анықтау  анализ 540
2. Судың толық химиялық анализі 
1 Иісті анықтау  анализ 240
2 Дәм татымын анықтау  анализ 700
3 Түсін анықтау  анализ 350
4 Лайлығын анықтау  анализ 350
3. Жүзу бассейндеріндегі  суды тексеру 
1 Иісін анықтау  анализ 240
2 Түсін анықтау  анализ 700
3 Лайлылығын анықтау  анализ 350
4 Аммиак азотын анықтау   анализ 350
4. Ашық суқоймаларының суын, топырақты тексеру  
1 Иісін анықтау  анализ 240
2 Түсін анықтау  анализ 700
3 Лайлылығын анықтау  анализ 350
4 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 350
5. Минералды ауызсу, емдік, емдік-асханалық, табиғи-асханалық суды тексеру  
1 Мөлдірлігі мен түсін анықтау  анализ 240
2 Иісін анықтау  анализ 240
3 Дәмін анықтау  анализ 240
4 Тығынның тұмшалап, бүйіп түйілуін анықтау  анализ 260
5 Бөтелкеге толық құйылуын анықтау  анализ 130
6 Фторидті анықтау анализ 2 800
7 Қорғасынды анықтау анализ 5 700
6. Дез. құралдар
1 Сыртқы түрін, түсін, иісін анықтау  анализ 750
2 Төрттік аммоний қосылыстарын анықтау (ТАҚ) анализ 3 800
3 Дез. ерітінділердегі белсенді хлорды анықтау   анализ 1 800
4 Дезинфекциялық құралдардың тығыздығын анықтау анализ 1 200
7. Жұмыс аумағының ауасындағы зиянды заттарды анықтау 
1 Озонды анықтау анализ 760
8. Атмосфералық ауадағы зиянды заттарды анықтау 
1 ГСХ әдісі арқылы төрттік аммоний қосылыстарындағы аминдер мен тұздарды анықтау анализ 7 600
11. Тағам өнімдерін химиялық көрсекіштері бойынша сараптау 
            Май шикізаты, майдан жасалған өнімдер (маргарин, кулинарлық және кондитерлік майлар), майонездер
1 Жылдамдатылған әдіс арқылы ылғалдылығы мен ұшпа қышқылды анықтау  анализ 2 500
            Сүт және сүт өнімдері, сүтті  консервілер
1 Тығыздылығын анықтау  анализ 1 000
            Тағамдардағы басқа да тексерулер
1 ТЖСХ-МС жабдығында тағам өнімдеріндегі витаминдерді анықтау анализ 11 000
Антибиотиктер
1 ТЖСХ-МС жабдығында хлорамфениколды анықтау анализ 10 000
17. Электр-магнитті өріс және басқа да физикалық факторларды тексеру
1 Тұрақты шу өлшемін жүргізу  өлшеу 750
2 Құбылмалы шу өлшемін жүргізу  өлшеу 1 030
3 Үзік шу өлшемін жүргізу  өлшеу 1 030
4 ЭМӨ (электро-магнитті өріс) УЖЖ (ультра жоғары жиілік) диапазонды тексеру өлшеу 750
5 ЭМӨ тексеру (электро магнитті өрістер) ЖЖ (жоғары жиілікті)  диапазонды тексеру өлшеу 750
6 Өндірістік тазалықты тексеру  өлшеу 750
7 Тұрақты магнитті өрісті тексеру  өлшеу 750
8 Электростатистикалық өрісті  тексеру   өлшеу 750
9 Табиғи жарықтандыруды тексеру  өлшеу 350
10 Жасанды жарықтандыруды тексеру  өлшеу 350
11 Микроклиматты тексеру  (температура, ылғалдылық, ауа қозғалысының жылдамдығы) өлшеу 850
12 Вентиляциялық жүйе жұмысының тиімділігін тексеру  өлшеу 480
13 Жұмыс орнындағы сыртқа орта жағдайын тексеру  жұмыс орны 6 800
14 Үнемі болып тұратын вибрацияның деңгейін анықтау  (спектральді сипаттамасы) өлшеу 1 200
15 Жұмыс орнындағы локальды вибрация деңгейін анықтау  жұмыс орны 1 200
16 Аэроиондардың концентрациясы деңгейін және унипулярлы коэффициентті анықтау өлшеу 2 400
II.  Санитариялық-эпидемиологиялық тексерулер
1.  Сыртқы орта объектілерін тексеру
1 Мембраналық сүзу әдісімен ауыз судың микробиологиялық анализі   анализ 3 335
2 Мембраналық сүзу әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың микробиологиялық анализі   анализ 6 200
3 Мембраналық сүзу әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың анализі   анализ 4 000
4 Судағы  коли-фагтарды анықтау анализ 1 150
5 Мембраналық фильтрлар әдісімен бөтелкеге құйылған судың  микробиологиялық анализі   анализ 4 050
6 Мембраналық фильтрлар әдісімен ашық суқоймалар суының  микробиологиялық анализі   анализ 8 000
7 30- нысан бойынша судың микробиологиялық анализі   анализ 2 400
8 Емдік сазды тексеру  анализ 5 700
9 Шайындылардағы ішек таяқшасы тобының бактерияларының болуы (ІТТБ) (10 шайындыға дейін) анализ 560
10 Шайындылардағы стафилококктың болуы (10 шайындыға дейін) анализ 800
11 Шайындылардағы  патогенной флораның болуы (10 шайындыға дейін) анализ 880
12 Материалдың стерильдігін анықтау сараптамасы  анализ 2 100
13 Судағы патогенді флораның болуын анықтау  анализ 1 400
14 Орынжайдағы ауаның сараптамасы (седиментационды) анализ 1 300
15 Орынжайдағы ауаның сараптамасы (аспирационды)  анализ 1 500
16 Топырақтың микробиологиялық анализін анықтау  анализ 5 900
17 Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 7 200
18 Тауық етінің микробиологиялық  анализі  анализ 7 200
19 Балық өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 7 700
20 Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 6 910
21 Мембраналық фильтрлар әдісімен сусындардың микробиологиялық  анализі  анализ 5 700
22 Шырындардың микробиологиялық  анализі  (тұқымдық, көкеністен, тұқымдық-көкеністен, жемістерден) анализ 5 900
23 Дайын тамақтардың, кулинарлық өнімдер мен ерекше тезбұзылатын тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі   анализ 5 800
24 Кондитерлік өнімдердің микробиологиялық  анализі   анализ 5 900
25 Жұмыртқаның және олардан өңделген өнімдердің микробиологиялық  анализі   анализ 3 900
26 Ұнның микробиологиялық  анализі   анализ 1 400
27 Тұқымдық-көкөніс өнімдерінің, құрғақ жемістер мен жемістердің микробиологиялық  анализі   анализ 6 810
28 Май шикізатының және майдан жасалған өнімдердің микробиологиялық  анализі  (майонез, маргарин, кондитерлік майлар және басқалары) анализ 6 410
29 Нәрестеге арналған құрғақ сүттердің микробиологиялық  анализі   анализ 6 960
30 Тағамнан улану және токсикоинфекциялар кезіндегі тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі   анализ 4 060
31 Шай мен кофенің микробиологиялық  анализі   анализ 5 900
32 Жаңғақтардың микробиологиялық  анализі   анализ 6 500
33 Басқа да өнімдердің микробиологиялық  анализі (сағыз, ББҚ, консерванттар, дәмдеуіштер, татымдылықтар және басқалары) анализ 6 805
34 Дәрілік заттарды стерильділікке тексеру  анализ 1 950
35 Консервілерді өндірістік стерильділікке тексеру анализ 1 180
36 Тағам өнімдерін патфлораға тексеру  анализ 2 400
37 Парфюмерлік-косметикалық өнімдердің, балаларға арналған косметиканың, көз айналасына арналған, ауыз қуысының гигиенасына арналған заттардың   микробиологиялық  анализі   анализ 4 710
38 Тамақ концентратының, түскі астың концентратының, құрғақ өнімдердің, экструзионды технологиямен жасалған  (пысыруды қажет етпейтін) тағамдардың микробиологиялық  анализі   анализ 6 685
39 Құрғақ сорпалардың  (пысыруды қажет ететін), тез дайындалатын құрғақ ботқа концентратының  микробиологиялық  анализі   анализ 5 800
40 Құрамында какао, шоколад пасталары, какао-май, какао-ұнтақ бар шоколад және басқа да тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 5 705
41 Балаларға арналған тауарлардың микробиологиялық анализі (санитарлық-гигиеналық бір реттік заттар, 1 жасқа дейінгі балалаларға арналған іші толтырылған ойыншықтар, форма жасауға арналған массалар және қолмен жағуға арналған бояулар) анализ 4 700
42 Жеке гигиена құралдарының микробиологиялық  анализі (жөргектер, әйелдерге арналған гигиеналық төсемелер, сүрткілер, мақта) анализ 4 700
43 Диализге арналған суға микробиологиялық анализ  анализ 23 500
2. Клиникалық тексерулер
1 Транспорттық жүйені пайдалана отырып нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру   анализ 1 300
2 Транспорттық жүйені пайдаланбай нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру   анализ 1 000
3 Нәжісте  ЭПІТ  болуын тексеру (энтеропатогенді ішек таяқшасы) анализ 950
4 Микрофлораның болуына тексеру (өт, несеп, қақырық және т.б.) анализ 7 900
5 Ішек дисбактериозының болуына тексеру   анализ 4 500
6 Қанды гемокультураларға тексеру  анализ 1 942
7 Қанды  стерильдікке тексеру анализ 2 135
8 Антибиотикке сезімталдықты анықтау  анализ 7 000
9 Биоматериалды зеңге тексеру  (ашытқы тәріздес және көк зең) анализ 1 100
10 Стафилококкқа тексеру  (мұрын мен таңдайдан сүртінді) анализ 1 100
11 Дифтерияға тексеру анализ 1 500
12 Көкжөтел және көкжөтелшеге тексеру  анализ 3 020
13 Менингитке тексеру анализ 3 053
14 Омырау сүтін тексеру  анализ 1 500
III. Паразитологиялық тексерулер
1. Нәжістің құрамындағы гельминт жұмыртқаларын, дернәсілдерін, қарапайым патогенді іш құрттарының цистасын анықтау
1 APACOR "ParaSys" жүйесінде нәжістегі гельминт жұмыртқаларына тексеру  анализ 2 500
2 Периональды -тікішек қырындысын тексеру анализ 2 500
2. Санитариялық паразитология
1 Топырақты Романенко әдісімен тексеру  анализ 2 300
2 Көкөніс, жемістер мен асханалық көкшөптерді  Романенко әдісімен тексеру  анализ 2 000
3 Шайындыларды Романенко әдісімен тексеру  анализ 800
4 Балықты компрессионды әдіспен тексеру анализ 2 000
5 Мембраналық сүзгі әдісімен суды тексеру анализ 4 500
IV. АСА ҚАУІПТІ БАКТЕРИЯЛЫҚ ЖӘНЕ ВИРУСТЫҚ ИНФЕКЦИЯЛАР ЗЕРТХАНАСЫ
1 Материалды коронавирусқа генетикалық зерттеу анализ 4 800