Басты бетҚызметтер тізімдемесі

Қызметтер тізімдемесі

2 Баға прейскуранты
 р/с № Қызметтердің түрлері  Өлшем бірлігі Бағасы,
теңге
1 2 3 4
I. Санитарлық-гигиеналық тексерулер
1. Судың қысқартылған химиялық анализі 
1 Иісті анықтау  анализ 400
2 Дәм татымын анықтау  анализ 400
3 Түсін анықтау  анализ 750
4 Лайлығын анықтау  анализ 750
5 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
6 Жалпы кермектігін анықтау  анализ 2 700
7 Құрамындағы еркін қалдық хлорды анықтау  анализ 4 200
2. Судың толық химиялық анализі 
1 Иісті анықтау  анализ 400
2 Дәм татымын анықтау  анализ 400
3 Түсін анықтау  анализ 750
4 Лайлығын анықтау  анализ 750
5 Аммиак азотын анықтау   анализ 4 800
6 Нитриттерді анықтау анализ 4 000
7 Нитраттарды анықтау   анализ 4 500
8 Хлоридтерді анықтау  анализ 3 800
9 Сульфаттарды анықтау   анализ 4 800
10 Сілтілікті анықтау  анализ 2 200
11 Кальцийді анықтау  анализ 4 600
12 Магнийді анықтау   анализ 4 200
13 Калийді анықтау анализ 4 600
14 Натрийді анықтау  анализ 4 600
15 Жалпы кермектікті анықтау  анализ 2 700
16 Марганецті анықтау  анализ 4 300
17 Перманганатты тотығуын анықтау  анализ 2 800
18 Жалпы темірді анықтау  анализ 4 200
19 Мысты анықтау анализ 4 300
20 Еркін қалдық хлорды анықтау анализ 4 200
21 Алюминийді анықтау  анализ 3 900
22 Фторидтерді анықтау  анализ 4 200
23 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
24 Құрғақ қалдықты анықтау  анализ 2 800
25 Никельді анықтау анализ 3 400
26 Фенолды анықтау анализ 3 300
27 Хромды анықтау  анализ 5 700
28 Цианидтерді анықтау  анализ 4 200
29 Оттегінің химиялық қажеттілігін анықтау анализ 5 900
30 Құрамындағы бромды анықтау  анализ 3 600
31 Құрамындағы йодты анықтау  анализ 3 800
32 Құрамындағы ерігіш оттегіні анықтау анализ 4 700
33 Құрамындағы кремнийді анықтау анализ 2 500
34 Құрамындағы сульфидтерді анықтау  анализ 2 300
35 Құрамындағы мысты анықтау  анализ 5 000
36 Құрамындағы алтынды анықтау  анализ 4 800
37 Құрамындағы қалайыны анықтау  анализ 4 200
38 Құрамындағы борды анықтау  анализ 5 200
39 Элементтерді атомдық-абсорбциялық әдіспен анықтау анализ 6 700
40 Құрамындағы формальдегидті анықтау  анализ 3 600
41 Құрамындағы қорғасынды анықтау  анализ 4 700
42 Құрамындағы кадмийді анықтау  анализ  4 600
43 Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау  анализ 6 200
44 Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамын анықтау    анализ 5 900
45 ГХ-МС жабдығында судағы ұшпа қосылыстарды анықтау анализ 9 600
46 Судың құрамындағы беттік белсенді заттарды анықтау  анализ 4 200
47 Судың, топырақтың құрамындағы мұнай өнімдерін газды хроматография әдісімен анықтау  анализ 6 500
48 Сүрмені анықтау  (атомды-абсорбционды) анализ 6 700
49 Органикалық көміртекті анықтау анализ 6 200
50 ICP (22 элемент) оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді анықтау анализ 65 000
3. Жүзу бассейндеріндегі  суды тексеру 
1 Иісін анықтау  анализ 400
2 Түсін анықтау  анализ 750
3 Лайлылығын анықтау  анализ 750
4 Аммиак азотын анықтау   анализ 4 800
5 Хлоридтерді анықтау  анализ 3 700
6 Еркін қалдық хлорды анықтау  анализ 4 200
7 Байланысқан қалдық хлорды анықтау анализ 3 110
8 Перманганатты қышқылдылықты анықтау  анализ 2 800
9 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
10 Биологиялық ластану деңгейін анықтау  анализ 5 800
4. Ашық суқоймаларының суын, топырақты тексеру  
1 Иісін анықтау  анализ 400
2 Түсін анықтау  анализ 750
3 Лайлылығын анықтау  анализ 750
4 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
5 Мөлдірлігін анықтау  анализ 600
6 Жүзіп жүрген қоспаларды анықтау  анализ 600
7 Өлшенген заттарды анықтау  анализ 1 800
8 Аммиак азотын анықтау  анализ 4 800
9 Нитриттерді анықтау  анализ 4 000
10 Нитраттарды анықтау    анализ 4 500
11 Хлоридтерді анықтау   анализ 3 700
12 Сульфаттарды анықтау   анализ 4 800
13 Сілтілікті анықтау  анализ 2 200
14 Кальцийді анықтау  анализ 4 600
15 Магнийді анықтау   анализ 4 200
16 Калийді анықтау  анализ 4 600
17 Натрийді анықтау  анализ 4 600
18 Жалпы кермектікті анықтау  анализ 2 700
19 Жалпы темірді анықтау  анализ 4 200
20 Құрғақ қалдықты анықтау  анализ 2 800
21 Мысты анықтау   анализ 4 300
22 Перманганатты тотығуын анықтау  анализ 2 800
23 Хромды анықтау  анализ 5 700
24 Фенолды анықтау анализ 4 400
25 Жалпы фосфаттарды анықтау  анализ 3 800
26 Марганецті анықтау  анализ 4 300
27 Қорғасынды анықтау анализ 4 700
28 Кадмийді анықтау анализ 4 600
29 Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау  анализ 6 200
30 Фторидтерді анықтау анализ 4 200
31 Органикалық көміртекті анықтау   анализ 6 200
32 Висмутты анықтау анализ 6 700
33 Молибденді анықтау анализ 6 700
34 Газды хроматография әдісімен судағы, топырақтағы мұнай өнімдерін анытау анализ 6 500
35 Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамы анықтау  анализ 5 900
36 Элементтерді атомды-абсорбционды әдіспен анықтау анализ 6 700
37 ICP оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді   (22 элемент) анализ 65 000
5. Минералды ауызсу, емдік, емдік-асханалық, табиғи-асханалық суды тексеру  
1 Мөлдірлігі мен түсін анықтау  анализ 750
2 Иісін анықтау  анализ 400
3 Дәмін анықтау  анализ 400
4 Тығынның тұмшалап, бүйіп түйілуін анықтау  анализ 400
5 Бөтелкеге толық құйылуын анықтау  анализ 400
6 Көміртектің қостотығын анықтау  анализ 2 000
7 Гидрокарбонатиондарды анықтау анализ 3 750
8 Сульфатты анықтау анализ 4 800
9 Кальцийды анықтау  анализ 4 600
10 Магнийды анықтау  анализ 4 200
11 Калийді анықтау  анализ 4 600
12 Нитритті анықтау  анализ 4 000
13 Нитратты анықтау  анализ 4 500
14 Темірді анықтау  анализ 3 500
15 Аммиакты  анықтау  анализ 4 800
16 Перманганатты тотығуын анықтау  анализ 2 800
17 Хлоридты анықтау анализ 3 700
18 Фторидті анықтау анализ 2 200
19 Йодидті анықтау анализ 3 800
20 Атомно-абсорбционды әдіс арқылы анықтау  анализ 6 700
21 Күмісті анықтау  анализ 2 000
22 Қорғасынды анықтау анализ 4 700
23 Кадмийді анықтау анализ 4 600
24 Табиғи, ауыз су, минералды су, ағын сулардың сынамаларындағы сынапты анықтау  анализ 6 200
25 ICP (22 элемент) оптикалық-эмиссионды спектрометрде судағы элементтерді анықтау анализ 65 000
26 Ионды хроматографта су ортасының ионды құрамын анықтау анализ 5 900
6. Дез. құралдар
1 Сыртқы түрін, түсін, иісін анықтау  анализ 700
2 Төрттік аммоний қосылыстарын анықтау (ТАҚ) анализ 4 600
3 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
4 Құрғақ препараттардағы белсенді хлорды анықтау анализ 3 600
5 Дез. ерітінділердегі белсенді хлорды анықтау   анализ 3 200
6 Дезинфекциялық құралдардағы сыну көрсеткішін анықтау  анализ 900
7 Дезинфекциялық құралдардың тығыздығын анықтау анализ 900
8 Дезинфекциялық құралдардағы сутегі асқын тотығын анықтау анализ 4 200
9 Дезинфекциялық құралдардағы глутар альдегидін анықтау анализ 4 300
10 Дезинфекциялық құралдардағы әсер етуші затты (ӘЗ) анықтау анализ 5 200
11 Дезинфекциялық құралдардағы изопропил спиртін анықтау анализ 9 500
12 Дезинфекциялық құралдардағы этил спиртін анықтау анализ 9 800
7. Жұмыс аумағының ауасындағы зиянды заттарды анықтау 
1 ГХ-МС-де ұшпа қосылыстарды анықтау  анализ 14 000
2 "Драгер" GDA газанализаторында ауадағы газдың концентрациясын анықтау,  анализ 7 600
3 Марганецті анықтау                            анализ 4 300
4 Темір тотығын анықтау                 анализ 4 100
5 Хром тотығын анықтау                   анализ 4 100
6 Қорғасынды анықтау                              анализ 4 300
7 Сілтіні анықтау                          анализ 3 500
8 Хлорлы сутекті анықтау анализ 1 800
9 Озонды анықтау анализ 750
10 Күкірт қышқылын анықтау анализ 2 700
11 Шаңды анықтау                     анализ 3 600
12 Кремний тотығын анықтау  анализ 3 500
13 РА-915 жабдығында сынапты анықтау анализ 4 200
14 Никельді анықтау                               анализ 2 500
15 Хлорды анықтау                                   анализ 2 700
16 Мысты анықтау  анализ 3 000
17 Жұмыс аумағының ауасындағы мысты анықтау  анализ 1 700
8. Атмосфералық ауадағы зиянды заттарды анықтау 
1 Ауадағы шаңды (өлшенген заттар) анықтау анализ 3 600
2 "Драгер", GDA газды анализаторында ауадағы газ концентрациясын анықтау анализ 7 600
3 ГХ-МС -да ұшпа қоспаларды анықтау  анализ 11 000
4 РА-915 жабдығында сынапты анықтау анализ 4 200
9. Басқа қызметтер
1 Маманның баруы  час 3 500
2 Қызметті демалыс, мейрам күндері, тәуліктің түнгі мерзімінде, шұғыл жүргізу үшін 2 коэффицентті қолдана отырып төленеді, анализ коэф. 2
10. Сыртқы орта объектілерін пистицидтерге тексеру 
1 Құрамындағы нитраттарды анықтау  анализ 4 200
2  ГСХ-МС әдісі арқылы хлорлы органикалық пестицидтерді анықтау  анализ 7 800
3 Хроматомасспектрометрия әдісі арқылы полихлорбифенилді анықтау   анализ 8 500
4 ГСХ-МС әдісі арқылы фосфорлы органикалық пестицидтерді анықтау  анализ 7 400
5 ГСХ-МС әдісі арқылы 2,4 Д  тобын анықтау  анализ 6 000
6 ТЖСХ-МС әдісі арқылы  2,4 тобын анықтау анализ 5 500
7 ГХ-МС әдісі арқылы алты мүшелі қосылыстарды анықтау  анализ 6 500
8 ТЖСХ-МС әдісі арқылы алты мүшелі қосылыстарды анықтау   анализ 6 300
9 ТЖСХ-МС әдісі арқылы пиретроидтер тобын анықтау  анализ 7 800
10 ГСХ-МС әдісі арқылы пиретроидтар тобын анықтау анализ 6 800
11 ГСХ әдісі арқылы несепнәрді, тионесеп қышқылын анықтау (мысалы фенорон,малоран, которан және басқалары)  анализ 6 300
12 ГСХ әдісі арқылы төрттік аммонийлік қосылыстардың аминдері мен тұздарын анықтау  анализ 6 900
13 ГСХ әдісі арқылы құрамында сынап бар пестицидтерді анықтау  анализ 6 400
14 ГСХ әдісі арқылы кетондар мен спирттерді, нитрофенолдар, қарапайым эфирлерді анықтау анализ 6 700
15 ГСХ әдісі арқылы карбаматтар мен туынды карбаминді, тио -дитиокарбаминді қышқылдарды анықтау  анализ 6 000
16 Карбендазимді анықтау анализ 9 500
17 ГСХ әдісі арқылы бес мүшелі гетероциклді қосылыстарды анықтау (мысалы байлетон,байтан)  анализ 6 200
18 ГХ-МС әдісі арқылы бес мүшелі гетероциклді қосылыстарды анықтау  анализ 6 200
19 ГХ-МС әдісі арқылы иісті қышқылдар мен олардың туындыларын анықтау  анализ 7 800
20 ТЖСХ-МС әдісі арқалы иісті қышқылдар мен олардың туындыларын анықтау  анализ 7 500
21 ГХ-МС әдісі арқылы ұшпа қосылыстарды анықтау анализ 9 600
22 ГХ-МС әдісі арқылы пестицидтердің құрамындағы әсер етуші заттарды анықтау анализ 9 600
23 ТЖСХ- МС әдісі арқылы пестицидтердің құрамындағы әсер етуші заттарды анықтау анализ 10 200
11. Тағам өнімдерін химиялық көрсекіштері бойынша сараптау 
            Сусындар, алкогольді және алкогольсіз өнімдер 
1 Дәм мен иісті анықтау анализ 540
2 Түсін анықтау анализ 850
3 Толтырып құйылуын анықтау анализ 500
4 Шартты тығыздығын анықтау  анализ 2 800
5 Қышқылдығын, сілтілігін анықтау  анализ 3 200
6 Этил спиртінің салмақтық үлесін анықтау анализ 5 400
7 Сивушты майын анықтау  анализ 6 900
8 Альдегидтерді анықтау анализ 7 500
9 ГХ-да метил спиртін анықтау анализ 5 400
10 ГХ-да эфирлерді анықтау анализ 5 400
11 ГХ да улы микроқоспаларды анықтау   анализ 8 500
12 ГХ-ХМС да улы микроқоспаларды анықтау   анализ 8 700
13 Титрлы қышқылды анықтау  анализ 3 200
14 Фотометрикалық әдіспен қантты анықтау  анализ 4 800
15 Титрометрикалық, поляриметриялық әдіспен қантты анықтау  анализ 6 300
16 Еркін және жалпы күкірт қышқылын анықтау  анализ 5 400
17 Шарап анализаторында еркін және жалпы күкірт қышқылын анықтау  анализ 6 900
18 Жалпы экстрактының концентрациясының массасын анықтау анализ 3 000
19 Спектрофотометрде танинді анықтау анализ 3 800
20 Ұшпа қышқылдарды анықтау  анализ 4 800
21 Күштілігін анықтау анализ 2 600
22 Фурфуролды анықтау анализ 5 200
23 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 500
24 Көмірсутектің қос тотығын анықтау анализ 2 200
25 Консерванттарды анықтау анализ 6 500
26 Хлоридтерді анықтау анализ 3 700
27 Патулинді анықтау анализ 5 500
28 Аскорбин қышқылын анықтау анализ 5 500
29 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
30 Қоспаларды анықтау (минералды, өсімдікті) анализ 750
31 ТЖСХ-МС -де сахароза, глюкоза, фруктоза, сорбитті анықтау  анализ 5 500
32 Сусындардың құрамын анықтау (сыра, газдалған сусындар, спирттік сусындар) (Anton Paar) анализ 5 200
33 Шарап анализаторында шарап көрсеткіштерін анықтау  анализ 12 000
34 Бояуларды анықтау анализ 12 100
            Ет және ет өнімдері: тауық, жұмыртқа, олардан өңделген өнімдер, еттен және тауық етінен консервілер
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Сынамалық пысыру арқылы балғындығын анықтау  анализ 1 600
3 Бөтен қоспаларды анықтау  анализ 1 600
4 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 2 000
5 Қышқыл фосфатаздың қалдық белсенділігін анықтау  анализ 2 800
6 Ылғалдылықты анықтау анализ 1 800
7 Ас тұзының массалық үлесін анықтау  анализ 2 500
8 Натрий нитритін анықтау  анализ 5 200
9 Крахмалды анықтау (пайдалану кезінде) анализ 5 000
10 Майдың салмақтық үлесін анықтау анализ 3 800
11 Сүрленген өнімдердегі  және натрий нитриті қосылған консервілердегі нитрозаминдерді анықтау  анализ 8 600
12 Сүрленген өнімдердегі бензапиренді анықтау анализ 6 900
13 Етті пісіргеннен кейін дайындық деңгейн анықтау  анализ 1 900
14 Бір өнімнің салмағындағы салманың салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 000
15 Дайын өнімнің біреуінің массасын анықтау анализ 1 200
16 Тауық етінің қышқылдық санын анықтау  анализ 3 700
17 Аммиакты азотты анықтау  анализ 2 500
18 Пероксидазды анықтау анализ 2 300
19 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 500
20 Минералды қоспаларды анықтау  анализ 2 500
21 Тамақ өнімдеріндегі гормондық препараттарды анықтау  анализ 13 600
22 ТЖСХ-МС -де лимон қышқылын анықтау  анализ 6 500
23 Сорбин және бензой қышқылдарын анықтау анализ 6 500
24 Ақуызды анықтау анализ 6 200
25 Майлы-қышқылды құрамын анықтау анализ 13 600
            Май шикізаты, майдан жасалған өнімдер (маргарин, кулинарлық және кондитерлік майлар), майонездер
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Жылдамдатылған әдіс арқылы ылғалдылығы мен ұшпа қышқылды анықтау  анализ 2 000
3 Қышқылдылықты анықтау  анализ 3 200
4 ГХ-та майлылық-қышқылдық құрамын анықтау  анализ 13 600
5 Астұзының салмақтық үлесін анықтау  анализ 2 600
6 Құрамында фосфор бар заттардың  салмақтық үлесін анықтау  анализ 5 600
7 Қышқылдық санын анықтау  анализ 3 700
8 Тотық санын анықтау   анализ 3 000
9 Түсінің санын анықтау (көрсеткіштер бойынша) анализ 3 200
10 Йод санын анықтау  (көрсеткіштер бойынша) анализ 2 500
11 Майлы өнімдердегі жуылмайтын заттарды анықтау  анализ 4 300
12 Фальсификацияны анықтау  анализ 7 200
13 Майлы емес қоспалар мен тұнбалардың салмақтық  үлесін анықтау   анализ 4 300
14 Бензапиренді анықтау анализ 6 500
15 ГХ-МС -де май қышқылдарының трансизомерлерін анықтау  анализ 12 600
16 ТЖСХ-МС -де триацилглицеридтердің үлестік салмағын анықтау  анализ 12 700
17 ГХ-МС-де метилді эфирлердің салмақтық үлесін анықтау  анализ 8 600
18 Бифенилдер мен диоксиндерді анықтау анализ 8 500
19 Нитрозаминдерді анықтау анализ 10 500
            Бидай (тұқым), ұн-жарма және нан өнімдері  
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау   анализ 2 000
3 Кеуектілігін анықтау   анализ 1 800
4 Қышқылдығын анықтау  анализ 3 200
5 Желімділігін анықтау  анализ 3 000
6 Майды анықтау  (Гербер бойынша) анализ 4 200
7 Қамбарлық зиянкестермен зақымдануын анықтау  анализ 800
8 Картоп аурумен зақымдануын анықтау  анализ 800
9 Темір магнитті және минералды қоспаларды анықтау   анализ 1 500
10 Қанттың салмақтық үлесін анықтау  анализ 5 200
11 Күлділігін анықтау  анализ 4 100
12 Газды-хроматографта құрамындағы майлылық-қышқылдықты анықтау  анализ 13 600
13 Йодты анықтау  анализ 1 600
14 Ас тұзынның массалық үлесін анықтау  анализ 3 400
15 Т-2 токсинін анықтау анализ 7 200
16 Нитрозаминдерді анықтау анализ 10 500
17 Охратоксинді анықтау   анализ 7 700
18 В1, В2, G1, G2 афлатоксиндерді анықтау анализ 7 750
19 Дезоксиниваленолды анықтау анализ 7 700
20 Зеараленонды анықтау анализ 7 700
21 Бензапиренді анықтау анализ 6 500
            Қант және кондитерлік өнімдер
1 Дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Түсін анықтау  анализ 750
3 Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау  анализ 2 000
4 Сахарозаны анықтау анализ 5 000
5 Қанттың салмақтық үлесін анықтау  анализ 5 200
6 Қанттың салмақтық үлесін анықтау (титрометрикалық әдіспен) анализ 4 200
7 Титрометрикалық әдіспен қышқылдылық пен сілтілікті анықтау  анализ 3 800
8 Күкірт қышқылының салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 800
9 Майды анықтау  (Гербер бойынша)  анализ 4 200
10 Күлін анықтау анализ 4 100
11 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 800
12 Редуцияланған заттарды анықтау  анализ 3 700
13 ЯМР -анализаторында майды анықтау анализ 4 500
14 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
15 Аспартамды анықтау анализ 6 500
16 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 1 500
17 Қоспаларды анықтау  анализ 800
            Табиғи бал
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау  анализ 2 000
3 ГХ-та оксиметилфурфуролды анықтау анализ 4 600
4 Диастазды санды анықтау  анализ 4 400
5 Жалпы қышқылдылықты анықтау  анализ 3 200
6 Қант және сахарозының редукциялаушы заттарының салмақтық үлесін анықтау  анализ 4 000
7 Механикалық қоспаларды анықтау  анализ 800
8 Кофеинді анықтау  анализ 6 500
            Шай, кофе
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Ылғалдылықты анықтау  анализ 1 800
3 Суда ерімейтін және суда еритін күлдің жалпы салмақтық үлесін анықтау   анализ 3 400
4 Метал қоспалар мен өсімдік тектес қоспалардың салмақтық үлесін анықтау      анализ 2 400
5 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 500
6 Экстрактивті заттарды анықтау  анализ 3 600
7 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
8 Кофеинді анықтау анализ 6 500
Балық, балық емес өндіріс өнімдерінің объектілері мен олардан алынатын өнімдер, консервілер мен балықтан жасалған пресервілер 
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Сынамалық пысыру әдісімен жаңа ауланғандығын анықтау  анализ 1 600
3 Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау  анализ 2 000
4 Ас тұзының массалық үлесін анықтау  анализ 2 600
5 Қышқыл фосфатазаның қалдық белсенділігін анықтау   анализ 2 800
6 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 2 000
7 Көмірсутегін анықтау   анализ 1 000
8 Люминесцентті әдіспен жаңа ауланғандығын анықтау   анализ 1 700
9 Сыртқы түрін, тұмшалап, буып түйілуін анықтау  анализ 700
10 Қышқылдықты анықтау  анализ 3 200
11 Майды анықтау (Гербер бойынша) анализ 4 200
12 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 500
13 Гистаминді анықтау (скумбрия, тунец, майшабақ, арқан балық) анализ 4 800
14 Нитрозаминдерді анықтау анализ 10 500
15 Сүрленген өнімдердегі бензапиренді анықтау анализ 6 900
16 Бөтен қоспаларды анықтау  анализ 1 600
17 Құрамындағы бөлшектердің салмақтық құрамын анықтау  анализ 1 600
18 Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау   анализ 13 600
19 Бифенилдер мен диоксиндерді анықтау анализ 8 500
20 ПКС (полиароматты көмірсутектер) анықтау анализ 8 900
21 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
22 Витамин В1 анализ 8 300
23 Бета-адреностимуляторларды анықтау анализ 8 500
24 Аминогликозидтерді анықтау анализ 8 200
25 Сульфаниламидтерді анықтау анализ 7 700
26 Нитроимедазолды анықтау анализ 7 700
27 Консерванттарды анықтау анализ 6 500
            Құрғақ сүт, жұмыртқа ұнтағы 
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Ылғалдылығын анықтау  анализ 1 800
3 Еру деңгейін анықтау  анализ 1 200
4 Қышқылдылықты анықтау  анализ 3 200
5 Майлылықты анықтау  анализ 3 600
            Сүт және сүт өнімдері, сүтті  консервілер
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Пастеризацияны анықтау анализ 1 500
3 Тығыздылығын анықтау  анализ 800
4 Қышқылдылығын анықтау  анализ 3 200
5 Майды анықтау (Гербер бойынша) анализ 4 200
6 ЯМР-анализаторында майды анықтау  анализ 4 500
7 Сокслет әдісі бойынша майлылықты анықтау анализ 5 200
8 Ылғалдылығын анықтау  анализ 2 600
9 Құрғақ қалдықтарды анықтау  анализ 2 800
10 Ас тұзының массалық үлесін анықтау  анализ 2 500
11 Соданы анықтау  анализ 2 000
12 Анормальдылықты анықтау анализ 3 000
13 Сутек тотығын анықтау  анализ 3 100
14 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 2 000
15 Аммиакты анықтау  анализ 2 000
16 "LactoStar" жабдығында сүт өнімдерінің анализі  анализ 5 700
17 Майдың қышқылдық санын анықтау  анализ 3 800
18 К-375 анализаторында ақуызды анықтау анализ 6 200
19 Қантты поляриметрлік  әдіспен  анықтау  анализ 5 800
20 Фосфатазаның белсенділігін анықтау  анализ 2 200
21 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
22 Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау   анализ 13 600
            ТЖСХ-ХМС -да афлотоксинға тексеру
1 Афлотоксин В1 анықтау анализ 7 700
2 Афлотоксин М1 анықтау анализ 7 700
3 Зеараленонды анықтау  анализ 7 700
4 Дезоксиниваленолды анықтау анализ 7 700
5 Микотоксиндерді анықтау анализ 7 700
            Тұшпара, вареник, бәліш, беляш, манты  
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Салмасының салмақтық үлесін анықтау  анализ 1 200
3 Майдың салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 800
4 Ас тұзының салмақтық үлесін анықтау  анализ 2 500
5 Бір өнімнің салмағын анықтау  анализ 800
             Бірінші, екінші, үшінші тамақтар рационының нәрлілігі  
1 Өлшеу, буландыру, ет тартқыш арқылы ұсату  анализ 650
2 Майлылықты анықтау  анализ 4 500
3 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 3 800
4 Ақуызды анықтау  анализ 6 200
5 Рационның теориялық есебін анықтау  анализ 3 600
            Кулинарлық өнімдер, оның ішіне салмасы барлары
1 Түсін, дәмін, иісін анықтау  анализ 540
2 Тартылған ет  құрамындағы құрғақ заттар анализ 2 500
3 Салмасының салмақтық  үлесін анықтау  анализ 1 200
4 Майдың салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 800
5 Ылғалдылықтың салмақтық үлесін анықтау  анализ 1 800
6 Қышқылдылықты анықтау  анализ 3 200
7 Бір өнімнің салмағын анықтау  анализ 800
            Жеміс-көкөніс өнімдері, көкөніс, жеміс, жидек және саңырауқұлақ консервілері
1 Түсін, дәмін иісін анықтау  анализ 1 600
2 Жылдамдатылған әдіспен ылғалдылығын анықтау  анализ 2 600
3 Титрленген қышқылдылықты анықтау  анализ 3 200
4 Майды анықтау (Гербер бойынша) анализ 4 200
5 Құрғақ заттарды анықтау  анализ 2 500
6 Хлоридтердің салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 500
7 Сахариметрде қанттың салмақтық үлесін анықтау  анализ 5 200
8 Қанттың салмақтық үлесін анықтау (титрометрикалық әдіспен) анализ 4 200
9 Дефектілі тұқымдар мен өсімдік қоспаларының салмақтық үлесін анықтау  анализ 2 100
10 Күлді анықтау  анализ 4 100
11 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 2 000
12 Күкіртті ангидридті анықтау      анализ 3 600
13 Минералды қоспаларды анықтау  анализ 2 000
14 Зиянкестермен және аурумен зақымданғандарды анықтау  анализ 1 500
15 Механикалық зақымдануларды анықтау  анализ 1 500
16 Бөтен қоспаларды анықтау  анализ 1 600
17 Шіріген тұқымдарды анықтау  анализ 1 300
18 ААС жабдығында қалайыны анықтау (жинақталған темір ыдыстағы консервілер үшін)  анализ 6 700
19 ААС жабдығында хромды анықтау (жинақталған хромдалған ыдыстағы консервілер үшін) анализ 6 700
20 ВЭЖХ-МС жабдығында консерванттарды анықтау  анализ 6 500
            Тағамдардағы басқа да тексерулер
1 Ас тұзындағы йодты анықтау  анализ 2 600
2 Нан тоқаш диеталық өнімдердегі йодтың салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 600
3 Балық өнімдеріндегі гистаминді анықтау  анализ 6 500
4 ТЖСХ -МС жабдығында бенз(а)пиренді анықтау  анализ 6 900
5 ТЖСХ-МС жабдығында охратоксинді анықтау анализ 7 700
6 ТЖСХ-МС жабдығында фумонизинді анықтау  анализ 17 600
7 ТЖСХ-МС жабдығында патулинді анықтау  анализ 17 500
8 ТЖСХ-МС жабдығында меламинді анықтау  анализ 8 200
9 ТЖСХ-МС жабдығында бензоат натрийн анықтау анализ 6 800
10 ТЖСХ-МС жабдығында кофеинді анықтау анализ 6 500
11 ТЖСХ-МС жабдығында сакситоксинді анықтау анализ 6 600
12 РФС жабдығында бейорганикалық құрамды анықтау  анализ 7 800
13 ГХ-МС жабдығындағы ұшпа қоспаларды анықтау  анализ 9 600
14 Поляриметрде қантты анықтау анализ 6 300
15 Поляриметрде айналу бұрышын анықтау  анализ 5 700
16 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
17 Тағам өнімдеріндегі гормонды препараттарды анықтау   анализ 13 600
18 Рентгенфлюорисцентті спектрометрде (РФС), ИК-Фурье, FirstDefender, TruDefender жабдықтарында үлгінің құрамын экспресс анықтау анализ 8 500
19 ТЖСХ-МС жабдығында тағам өнімдеріндегі витаминдерді анықтау анализ 9 900
20 Gemini жабдығында үлгінің құрамын сәйкестендіру  анализ 9 500
21 ТЖСХ-TOF жабдығында үлгілердің скринингі анализ 10 800
Антибиотиктер
1 ТЖСХ-МС жабдығында сульфаниламидті  препараттарды анықтау анализ 8 700
2 ТЖСХ-МС жабдығында хлорамфениколды анықтау анализ 8 300
3 ТЖСХ-МС жабдығында пенициллинді қатарды анықтау анализ 8 500
4 ТЖСХ-МС жабдығында тетрациклинді, циклоспоринді анықтау анализ 7 400
5 Гризинді анықтау анализ 7 800
6 Бацитрацинді анықтау анализ 8 400
7 Стрептомицинді анықтау анализ 8 600
12. Физикалық-химиялық тексерулер 
 ААС жабдығында кадмийді  (Сd) анықтау  
1 Малдан жасалған өнімдердегі кадмийді анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі кадмийді анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы кадмийді анықтау  анализ 6 700
4 Халық тұтынатын тауарлардағы кадмийді анықтау  анализ 6 700
5 Топырақтағы кадмийді анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында қорғасынды  (Рb) анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі қорғасынды  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі қорғасынды  анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы қорғасынды анықтау  анализ 6 700
4 Халық тұтынатын тауарлардағы қорғасынды анықтау  анализ 6 700
5 Топырақтағы қорғасынды  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында мысты (Сu) анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі мысты  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі мысты анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы мысты анықтау  анализ 6 700
4 Халық тұтынатын тауарлардағы мысты анықтау  анализ 6 700
5 Топырақтағы мысты  анықтау  анализ 6 700
6 Тамақ өнімдеріндегі мысты анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында темірді (Fе)  анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі темірді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі темірді   анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы темірді   анықтау  анализ 6 700
4 Халық тұтынатын тауарлардағы темірді   анықтау  анализ 6 700
5 Топырақтағы темірді    анықтау  анализ 6 700
6 Тамақ өнімдеріндегі темірді  анықтау  анализ 6 700
 ААС жабдығында күшәнді (Аs)   анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі күшәнді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі күшәнді   анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы күшәнді   анықтау  анализ 6 700
4 Халық тұтынатын тауарлардағы күшәнді   анықтау  анализ 6 700
5 Топырақтағы күшәнді   анықтау  анализ 6 700
6 Тамақ өнімдеріндегі күшәнді  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында сынапты  (Нg)  анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі сынапты анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі сынапты анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы сынапты   анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы сынапты    анықтау  анализ 6 700
5 Тамақ өнімдеріндегі сынапты  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында селенді  (Se) анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі селенді анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі селенді анықтау  анализ 6 700
3 Тамақ өнімдеріндегі селенді  анықтау  анализ 6 700
4 Сусындар, судағы селенді  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында никельді анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі никельді анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі никельді анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы никельді  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы никельді  анықтау  анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы никельді анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында марганецті  анықтау  
1 Малдан жасалған өнімдердегі марганецті  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі марганецті  анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы марганецті  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы марганецті   анықтау  анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы марганецті  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында күмісті  анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі күмісті анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі  күмісті анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы  күмісті анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  күмісті анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы  күмісті анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында алюминийді  анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі алюминийді анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі  алюминийді анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы  алюминийді анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  алюминийді анықтау  анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы алюминийді анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында борды анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі борды анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі  борды анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы  борды анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  борды анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы борды  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында барийді анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі барийді анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі   барийді анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы   барийді анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы   барийді анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы барийді  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында кобальтты анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі кобальтты  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі   кобальтты  анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы    кобальтты анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы    кобальтты анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы  кобальтты анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында стронцийді анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі стронцийді   анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі    стронцийді    анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     стронцийді  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы     стронцийді  анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы   стронцийді   анықтау   анализ 6 700
ААС жабдығында мырышты анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі мырышты   анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі     мырышты   анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     мырыштыанықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы     мырышты анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы    мырышты  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында калийді  анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі калийді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі     калийді    анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     калийді  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы   калийді  анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы   калийді  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында магнийді  анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі магнийді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі    магнийді     анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     магнийді  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  магнийді   анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы   магнийді    анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында натрийді   анықтау
1 Малдан жасалған өнімдердегі натрийді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі    натрийді    анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     натрийді  анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  натрийді  анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы  натрийді   анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында литийді  анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі  литийді  анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі    литийді   анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы     литийді анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы  литийді  анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы  литийді  анықтау  анализ 6 700
ААС жабдығында хромды анықтау 
1 Малдан жасалған өнімдердегі  хромды анықтау  анализ 6 700
2 Өсімдіктен жасалған өнімдердегі     хромды  анықтау  анализ 6 700
3 Сусындар, судағы      хромды анықтау  анализ 6 700
4 Топырақтағы   хромды анықтау анализ 6 700
5 Халық тұтынатын тауарлардағы   хромды  анықтау анализ 6 700
13. Құрылыстық конструктивтік материалдар, жиһаз, мата, киім, аяқ киім
1 ГХ-МС- де фенолды анықтау  анализ 6 000
2 ГХ-МС- де толуол, бензол, сольвент-нафтты анықтау анализ 6 000
3 ГХ-МС- де ацетонды анықтау анализ 5 500
4 ГХ-МС- де ксилолды анықтау анализ 5 800
5 ГХ-МС- де скипидарды анықтау анализ 6 500
6 ГХ-МС- де тұзды қышқылды анықтау  анализ 6 700
7 ГХ-МС- де формальдегидті анықтау анализ 6 000
8 ГХ-МС- де стиролды анықтау анализ 6 700
9 ГХ-МС- де диоктилфталатты анықтау анализ 8 200
10 ГХ-МС- де дибутилфталатты анықтау анализ 8 000
11 ГХ-МС- де шексіз көмірсутектерді анықтау  анализ 7 000
12 ГХ-МС- де метилметакрилатты анықтау анализ 6 400
13 ГХ-МС- де сірке қышқылын анықтау  анализ 5 000
14 ГХ-МС- де материалдың, матаның табиғилығын анықтау  анализ 1 500
15 Сынаманы қабылдау және тіркеу, жуу, модельді ортаның көлеміне қарай бір үлгінің арақатынасын есептеу, модельді ортаны дайындау анализ 1 600
16 Үлгілердің одориметриясын (иіс), экспозициядан кейінгі модельді ортаны анықтау анализ 1 200
17 Аммиакты анықтау анализ 4 000
18 Улылық индексін анықтау  анализ 5 800
14. Тағам өнімдерімен жанасатын  заттар 
1 Бояудың мықты бекігенін анықтау  анализ 2 100
2 Бромдаушы заттарды анықтау  анализ 4 600
3 Тотығуды анықтау  анализ 4 000
4 ГХ-МС -да стиролды анықтау  анализ 6 700
5 ГХ-МС -да  фенолды анықтау анализ 6 000
6  ГХ-МС-да  формальдегидті анықтау анализ 6 000
7 Полимерлі ыдыстардың  ыстық суға төзімділігін және химиялық төзімділігін анықтау  анализ 2 500
8 Модельді орталарды қабылдау, тіркеу,  дайындау есебін жүргізу анализ 1 600
9 Үлгілердің органолептикасын анықтау  анализ 1 600
10 ЖТСХМС -да  меламинді анықтау  анализ 8 200
11 Улылық индексін анықтау  анализ 5 800
12 Атомды-абсорбционды әдіс арқылы элементтерді анықтау анализ 6 700
13 Органикалық еріткіштерді анықтау  анализ 5 200
14 Газды-хроматографта оргиникалық ұшпа қосылыстарды анықтау  анализ 9 600
15 Спирттерді анықтау анализ 8 100
15. Парфюмерлік–косметикалық және жуу құралдары, тұрмыстық химия тауарлары 
1 Майлы қышқылдарды анықтау  анализ 6 700
2 Ыдыстан жуылу деңгейін анықтау  анализ 3 100
3 Матадан және теріден алынған шайындылардағы ББЗ анионды концентрацияның салмақтық үлесін анықтау  анализ 4 200
4 Күйдіргіш сілтілердің салмақтық үлесін анықтау  анализ 3 600
5 Сыртқы түрі, формасы, түсі, біртектілігі, иісі, консистенциясы анализ 3 100
6 Хлорлы натрийдің салмақтық үлесін анықтау  анализ 4 500
7 Сутектік иондардың концентрациясын анықтау  анализ 3 300
8 ААС-да декоративті косметикадағы мырыш, қорғасын, күшәнді анықтау   анализ 6 700
9 Сынамалардың минералдануын анықтау  анализ 3 800
10 Алынған концентрациялардың есебі, жұмыс журналдарын толтыру  анализ 2 900
11 Еркін көмірқышқылды натрийдің салмақтық үлесін анықтау анализ 3 600
12 Улылық индексін анықтау  анализ 5 800
13 Қышқылдық санын анықтау  анализ 3 700
14 Карбоксильді санды анықтау анализ 2 700
15 Органолептикалық көрсеткіштерін анықтау анализ 1 200
16 Төрттік аммонийлік қосылыстарды (ТАҚ) анықтау  анализ 4 200
17 Сутектік көрсеткішті анықтау (рН)  анализ 2 000
18 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
Балалардың ойыны мен ойыншықтары 
1 ГХ-МС-да ойыншықтардан ауаға бөлінетін ұшпалы химиялық заттарды анықтау   анализ 9 100
2 Сынаманы тексеруге дайындау  анализ 600
3 Сынаманы қабылдау және тіркеу  анализ #ССЫЛКА!
4 Үлгінің көлемінің модельді ерітінділердің көлеміне қатыстылығын есептеу  анализ 2 500
5 Сулы сығындының иісі мен дәмін анықтау  анализ 1 800
6 Қорғаныс-декоративті жабынның түкірікке, терге және сулы өңдеуге төзімділігін анықтау  анализ 4 500
7 ГХ-МС-да стиролды анықтау анализ 6 700
8 ГХ-МС-да  фенолды анықтау   анализ 6 000
9 ГХ-МС-да формальдегидті анықтау    анализ 6 000
10 ГХ-МС-да сулы сығындыдағы  диотилфталат, диоктилфталатты анықтау  анализ 6 200
11 Бояғыштарды анықтау анализ 12 100
12 Антибиотиктерді анықтау анализ 7 500
13 Капролактамды анықтау анализ 6 000
14 Спирттерді анықтау анализ 8 100
15 ГХ-МС-да ұшпа қосылыстарды анықтау анализ 9 600
16. Радиологиялық тексерулер 
1 Ренгенткабинеттеріндегі жұмыс орындарында дозиметрия жүргізу  замер 800
2 Гамма, альфа-бета сәулелендіруді анықтау анализ 2 600
3 Тиімді белсенділіктін үлесін  және гамма сәулелендіретін радионукоидтердің радионуклидті құрамын анықтау: құрылыс  материалдары, тағам өнімдері, топырақ, өсімдіктер және т.б. анализ 7 200
4 Спектрометрде  тағам өнімдеріндегі цезий-137 және стронций-90 анықтау   анализ 7 800
5 Сәулелі диагностика кабинеттеріндегі қорғасынның шаңын анықтау үшін шайындыларды алу   анализ 900
6 Ауадағы радон және  торонның концентрацииясын анықтау   анализ 5 100
7 Гамма-сәулелендіру дозасының күштілігін өлшеу  замер 600
8 Топырақтағы радонның концетрациясын анықтау  анализ 7 000
9 Судағы радонды анықтау  анализ 7 000
10 Радонның эсхаляциясын анықтау анализ 7 200
11 УМФ -2000 жабдығында судағы альфа және бета сәулелендіретін нуклидтердің қосарлы белсенділігін анықтау замер 4 800
17. ЭМӨ  және басқа да физикалық факторларды тексеру
1 Тұрақты шу өлшемін жүргізу  замер 2 300
2 Құбылмалы шу өлшемін жүргізу  замер 2 300
3 Үзік шу өлшемін жүргізу  замер 2 300
4 ЭМӨ (электро-магнитті өріс) УЖЖ (ультра жоғары жиілік) диапазонды тексеру замер 2 400
5 ЭМӨ тексеру (электро магнитті өрістер) ЖЖ (жоғары жиілікті)  диапазонды тексеру замер 2 400
6 Өндірістік тазалықты тексеру  замер 2 400
7 Тұрақты магнитті өрісті тексеру  замер 2 400
8 Электростатистикалық өрісті  тексеру   замер 2 400
9 Табиғи жарықтандыруды тексеру  замер 3 000
10 Жасанды жарықтандыруды тексеру  замер 3 000
11 Микроклиматты тексеру  (температура, ылғалдылық, ауа қозғалысының жылдамдығы) замер 2 400
12 Вентиляциялық жүйе жұмысының тиімділігін тексеру  замер 2 500
13 Жұмыс орнындағы сыртқа орта жағдайын тексеру  рабочее место 6 500
14 Үнемі болып тұратын вибрацияның деңгейін анықтау  (спектральді сипаттамасы) замер 3 000
15 Жұмыс орнындағы локальды вибрация деңгейін анықтау  рабочее место 4 300
16 Аэроиондардың концентрациясы деңгейін және унипулярлы коэффициентті анықтау замер 2 300
18. Экспресс-тексерулер
1 Биологиялық ластану деңгейін анықтау анализ 5 800
2 Нитриттерді анықтау  анализ 4 800
3 Нитраттарды анықтау   анализ 4 800
4 Аскорбин қышқылын анықтау анализ 4 100
5 Жалпы кермектікті анықтау   анализ 4 300
6 Цианидтерді  анықтау  анализ 4 200
7 Аммонийді  анықтау  анализ 4 000
8 Мысты  анықтау  анализ 4 200
9 Никельді  анықтау  анализ 4 000
10 Темірді  анықтау  анализ 4 100
11 Мырышты анықтау  анализ 4 200
12 Марганецті анықтау  анализ 6 600
13 Күшәнді  анықтау  анализ 4 100
14 Кальцийді  анықтау  анализ 4 400
15 Калийді анықтау  анализ 4 000
16 Алюминийді  анықтау  анализ 4 000
17 Қалайыны анықтау  анализ 4 100
18 Фосфорды анықтау  анализ 4 100
19 Сульфаттарды анықтау  анализ 4 200
20 Сульфидтерді анықтау  анализ 4 100
21 Молибденді анықтау  анализ 4 400
22 Хлоридтерді анықтау  анализ 4 400
23 Магнийді  анықтау  анализ 4 200
24 Хромды анықтау  анализ 4 200
25 Никельді анықтау  анализ 4 000
26 Терма өңдеудің сапасын анықтау  анализ 3 500
27 Ыдысты жуу сапасын анықтау  анализ 2 400
28 Алкогольді өнімдердің  күштілігін анықтау  анализ 2 400
29 Өнімнің табиғилығын анықтау  (бал, шарап) анализ 2 800
30 Қышқылдылығын анықтау  анализ 2 400
31 Күмісті анықтау  анализ 2 100
32 Фторидтерді анықтау  анализ 4 200
33 Кадмийді анықтау  анализ 2 400
34 Натрийді анықтау  анализ 2 900
35 Еркін хлорды анықтау анализ 2 200
 Ароматизаторларды анықтау
1 Органолептика анализ 700
2 сыну көрсеткіші  анализ 1 600
3 Тығыздығын анықтау  анализ 1 800
4 Этил спиртінің көлемдік мөлшері  анализ 3 600
5 Ылғалдың массалық үлесі анализ 1 800
6 Металломагнитті қоспалар  анализ 2 200
7 Бензапирен  анализ 6 400
8 ГХ-МС-де ұшпа заттардың болуын анықтау анализ 9 700
9 ЖТСХ -де ұшпайтын заттардың болуын анықтау  анализ 10 000
II.  Санитарлық-эпидемиологиялық тексерулер
1.  Сыртқы орта объектілерін тексеру
1 Мембраналық фильтрлар әдісімен ауыз судың микробиологиялық анализі   анализ 5 700
2 Мембраналық фильтрлар әдісімен суға түсетін-жүзетін бассейндердегі судың микробиологиялық анализі   анализ 8 100
3 Судағы  коли-фагтарды анықтау анализ 4 100
4 Мембраналық фильтрлар әдісімен бөтелкеге құйылған судың  микробиологиялық анализі   анализ 6 800
5 Мембраналық фильтрлар әдісімен ашық суқоймалар суының  микробиологиялық анализі   анализ 5 800
6 30- нысан бойынша судың микробиологиялық анализі   анализ 3 200
7 Емдік сазды тексеру  анализ 6 500
8 Шайындылардағы ішек таяқшасы тобының бактерияларының болуы (ІТТБ) (10 шайындыға дейін) анализ 3 200
9 Шайындылардағы стафилококктың болуы (10 шайындыға дейін) анализ 3 200
10 Шайындылардағы  патогенной флораның болуы (10 шайындыға дейін) анализ 3 300
11 Материалдың стерильдігін анықтау сараптамасы  анализ 3 800
12 Судағы патогенді флораның болуын анықтау  анализ 3 000
13 Орынжайдағы ауаның сараптамасы (седиментационды) анализ 4 000
14 Орынжайдағы ауаның сараптамасы (аспирационды)  анализ 5 000
15 Топырақтың микробиологиялық анализін анықтау  анализ 7 800
16 Ет және ет өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 4 500
17 Тауық етінің микробиологиялық  анализі  анализ 4 500
18 Балық өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 4 500
19 Сүт және сүт өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 4 900
20 Мембраналық фильтрлар әдісімен сусындардың микробиологиялық  анализі  анализ 5 800
21 Шырындардың микробиологиялық  анализі  (тұқымдық, көкеністен, тұқымдық-көкеністен, жемістерден) анализ 4 200
22 Дайын тамақтардың, кулинарлық өнімдер мен ерекше тезбұзылатын тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі   анализ 5 000
23 Кондитерлік өнімдердің микробиологиялық  анализі   анализ 5 000
24 Жұмыртқаның және олардан өңделген өнімдердің микробиологиялық  анализі   анализ 5 000
25 Ұнның микробиологиялық  анализі   анализ 3 000
26 Тұқымдық-көкөніс өнімдерінің, құрғақ жемістер мен жемістердің микробиологиялық  анализі   анализ 4 900
27 Май шикізатының және майдан жасалған өнімдердің микробиологиялық  анализі  (майонез, маргарин, кондитерлік майлар және басқалары) анализ 4 800
28 Нәрестеге арналған құрғақ сүттердің микробиологиялық  анализі   анализ 4 600
29 Тағамнан улану және токсикоинфекциялар кезіндегі тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі   анализ 6 500
30 Шай мен кофенің микробиологиялық  анализі   анализ 2 000
31 Жаңғақтардың микробиологиялық  анализі   анализ 4 900
32 Басқа да өнімдердің микробиологиялық  анализі (сағыз, ББҚ, консерванттар, дәмдеуіштер, татымдылықтар және басқалары) анализ 5 500
33 Дәрілік заттарды стерильділікке тексеру  анализ 3 800
34 Консервілерді өндірістік стерильділікке тексеру анализ 4 000
35 Тағам өнімдерін патфлораға тексеру  анализ 3 800
36 Парфюмерлік-косметикалық өнімдердің, балаларға арналған косметиканың, көз айналасына арналған, ауыз қуысының гигиенасына арналған заттардың   микробиологиялық  анализі   анализ 5 200
37 Тамақ концентратының, түскі астың концентратының, құрғақ өнімдердің, экструзионды технологиямен жасалған  (пысыруды қажет етпейтін) тағамдардың микробиологиялық  анализі   анализ 5 000
38 Құрғақ сорпалардың  (пысыруды қажет ететін), тез дайындалатын құрғақ ботқа концентратының  микробиологиялық  анализі   анализ 5 000
39 Құрамында какао, шоколад пасталары, какао-май, какао-ұнтақ бар шоколад және басқа да тағам өнімдерінің микробиологиялық  анализі  анализ 5 000
40 Балаларға арналған тауарлардың микробиологиялық анализі (санитарлық-гигиеналық бір реттік заттар, 1 жасқа дейінгі балалаларға арналған іші толтырылған ойыншықтар, форма жасауға арналған массалар және қолмен жағуға арналған бояулар) анализ 4 800
41 Жеке гигиена құралдарының микробиологиялық  анализі (жөргектер, әйелдерге арналған гигиеналық төсемелер, сүрткілер, мақта) анализ 4 900
42 Диализді судың микробиологиялық анализі  анализ 25 000
2. Клиникалық тексерулер
1 Транспорттық жүйені пайдалана отырып нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру   анализ 2 700
2 Транспорттық жүйені пайдаланбай нәжістегі шигелл, сальмонеллдің болуын тексеру   анализ 2 500
3 Нәжісте  ЭПІТ  болуын тексеру (энтеропатогенді ішек таяқшасы) анализ 3 000
4 Микрофлораның болуына тексеру (өт, несеп, қақырық және т.б.) анализ 3 700
5 Ішек дисбактериозының болуына тексеру   анализ 6 000
6 Қанды гемокультураларға тексеру  анализ 3 500
7 Қанды  стерильдікке тексеру анализ 3 500
8 Антибиотикке сезімталдықты анықтау  анализ 4 000
9 Биоматериалды зеңге тексеру  (ашытқы тәріздес және көк зең) анализ 2 700
10 Стафилококкқа тексеру  (мұрын мен таңдайдан сүртінді) анализ 2 300
11 Дифтерияға тексеру анализ 3 500
12 Көкжөтел және көкжөтелшеге тексеру  анализ 4 000
13 Менингитке тексеру анализ 4 000
14 Омырау сүтін тексеру  анализ 3 500
3. Нақты уақыт режиміндегі ПТР тексерулер (реал тайм)
1 ГМТ сапалық анықтау (гендімодификацияланған тексерулер)  анализ 15 500
2 ГМТ сандық анықтау (гендімодификацияланған тексерулер)  анализ 19 500
3 Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - шошқа еті анализ 15 500
4 Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - мысықтың, иттің еті анализ 15 500
5 Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - сиыр еті анализ 16 000
6 Жануарлардың ДНҚ - ны анықтау - тауық еті анализ 15 000
7 Жануарлардың ДНҚ - ны сандық анықтау  анализ 21 500
8 Neisseria gonorrhoeae әдісімен анықтау анализ 11 500
9 Trichomonas vaginalis  әдісімен анықтау анализ 11 500
10 Ureaplasma  әдісімен анықтау анализ 11 500
III. Паразитологиялық тексерулер
1. Нәжісті гельминт жұмыртқаларына тексеру 
1 APACOR "ParaSys" жүйесінде нәжістегі гельминт жұмыртқаларына тексеру  анализ 3 000
2 Периональды -тікішек қырындысын тексеру анализ 2 500
2. Санитарлық гельминтология
1 Топырақта балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру  анализ 3 000
2 Көкөніс, жемістер мен асханалық көкшөптерде балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру  анализ 4 000
3 Сыртқы орта объектілерінің шайындыларындағы балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуын тексеру   анализ 2 000
4 Ет және балықтағы балаңқұрттар мен гельминт жұмыртқаларының болуына тексеру  анализ 4 000
5 "Sartorius" вакуумды фильтрациялау жабдығында суды тексеру  анализ 16 000
IV. Санитарлық-техникалық минимум
1 Халықтың декреттелген топтарын санитарлық-гигиеналық оқыту   адам 1 000
V. Дез. Бөлім
1 Профилактикалық дезинсекциялық қызметтер, тапсырыс берушінің орынжайларында жәндіктермен күрес (тарақандар, құмырсқалар, күйе көбелек)  ш.м 6,5
2 Профилактикалық дератизациялық қызметтер, тапсырыс берушінің орынжайларында кеміргіштермен күрес (егеуқұйрықтар, тышқандар)  ш.м 3,9
3 Тапсырыс берушінің объектілеріндегі орынжайдағы жазғы шыбын түрлерімен күрес ш.м 36,8
4 Профилактикалық маусымдық дератизациялық қызметтер-аумақты дератизациялау га 3 500
5 Алдын алу жою іс-шаралары - тапсырыс берушінің аумағында масаның бүркемеленген және дернәсілдік формасымен күрес га 5 100
6 Профилактикалық іс-шаралар -тапсырыс берушінің объектілеріндегі орынжайда масаларға қарсы күрес ш.м 6,5
7 Ағымдағы профилактикалық дезинфекция ш.м 5,6