- Жылтыр және үстіңгі қабаты тайғақ жемістерді суық ағынды суда щеткамен және сабынмен жуыңыз.
- Цитрусты қайнаған сумен шаю ұсынылады: ыстық су олардың тығыз терісіне зиян келтірмейді, бірақ үстіңгі консерванттарды заласыздандырады.
- Жүзім душпен жуған пайдалы болады. Ыңғайлылық үшін ұсақ бұтақтарға бөліңіз, ал су процедурасынан кейін дуршлагта кептіріңіз.
- Ананас жапырақтардан тазартпай, щеткамен және сабынмен жуыңыз.
- Қарбыз бен қауынға ерекше сақ болыңыз: өйткені олар піскенше жерде жатады.
- Егер сізде аллергия болса, кез келген жемістерді бір сағатқа суық суда ұстау артық болмайды.
- Сатып алынған жемістердің шығу тегіне сенімді емессіз бе? Әдейі әрекет етіңіз: қабығын мүмкіндігінше қалың етіп кесіңіз.
- Кептірілген жемістер суық суда шайыңыз, кейін консерванттардан құтылу үшін қайнаған сумен шайыңыз.