Басты бетОқыту

Оқыту

ҚР ПІБ МО Санитариялық-эпидемиологиялық орталығының Білім беру, мониторинг, талдау және халықаралық даму бөлімі

халықаралық институционалдық аккредиттеу туралы куәлігін (IA 20.08.2024 ж. № 0353) алып соның негізінде білім беру бағдармаларын жүзеге асырады

 

 

Оқыту бағдарламалары

 

1. Халықаралық тәжірибелер негізінде тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету;

2. Тамақтан уланудың алдын алу. Өндірістік бақылаудың өзектілігі, НАССР қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету;

3. Қауіпті факторлар және тәуекелдерді талдау негізінде бақылау жүргізу;

4. НАССР қағидаттары негізінде тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету. Қауіпті факторларды талдау, тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық кезеңдері;

5. Өндірістік бақылаудың өзектілігі;

6. Жұқпалы аурулар бойынша профилактикалық және эпидемияға қарсы шаралар;

7. Ауылшаруашылық өнімдері құрамынынан диоксинді зертханалық зерттеудің өзектілігі;

8. Гендік-модификацияланған организмдерге зерттеулердің өзектілігі;

9. Улы химикаттармен өзара әрекеттесу ерекшеліктері;

10. Білім беру ұйымдарында шуды, жарықтандыруды және электромагниттік өрістерді аспаптық өлшеуді жүргізу;

11. Паразитологиялық зерттеуді жас өспірімдер және тамақ өнімдерінде зерттеудің өзектілігі;

12. Білім беру ұйымдарында қоршаған орта объектілеріне бактериологиялық зерттеулер жүргізу;

13. Тамақ өнімдерін тіркеу алдындағы талаптар;

14. Тамақ емес өнімге тіркеу алдындағы талаптар;

15. Тұрмыстық химия тауарларына санитариялық-эпидемиологиялық сараптама;

16. Инфекциялық емес аурулардың профилактикасы;

17. Білім беру объектілеріндегі дератизация.

19. Тамақ өнімдерін өндіру, сақтау, өткізу, кәдеге жарату және жою процесінде, сондай-ақ оларды көліктің барлық түрлерінде тасымалдау кезінде олармен байланысы бар қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту;

20. Білім беру объектілерінің қызметкерлеріне арналған гигиеналық оқыту (жалпы білім беретін мектептердің бастауыш сынып мұғалімдері; барлық түрдегі балалар мен жасөспірімдер тұратын білім беру және тәрбиелеу объектілерінің бастауыш сынып мұғалімдері, тәрбиешілері және тәрбиешінің көмекшілері; техникалық персонал); балаларды сауықтыру (жыл бойы, маусымдық) және санаторий объектілері; барлық түрдегі және үлгідегі мектепке дейінгі ұйымдар және балалар үйлері;

21. Денсаулық сақтау және медициналық-әлеуметтік оңалту объектілерінің қызметкерлері үшін гигиеналық оқыту (медбикенің көмекшілері; кір жуатын орындардың қызметкерлері; тамақ өнімдерімен байланысы бар қызметкерлер);

22. Жолаушыларға қызмет көрсету саласындағы қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту (жолаушылар поездарының жолсеріктері, өзен, теңіз көлігі және авиакөлік стюардтары);

23. Ауыз суды дайындауға, су құбыры желілеріне қызмет көрсетуге тікелей байланысты су құбыры құрылыстарының қызметкерлерін гигиеналық оқыту;

24. Тұрмыстық қызмет көрсету саласындағы қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту (моншалар, сауналар, бассейндер, спорттық-сауықтыру ұйымдары, шаштараздар, косметологиялық салондар, кір жуатын орындар, химиялық тазалау, қонақ үйлер, жатақханалар);

25. Білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарының мәселелері.