ҚР ПІБ МО Санитариялық-эпидемиологиялық орталығының Білім беру, мониторинг, талдау және халықаралық даму бөлімі
халықаралық институционалдық аккредиттеу туралы куәлігін (IA 20.08.2024 ж. № 0353) алып соның негізінде білім беру бағдармаларын жүзеге асырады
Оқыту бағдарламалары
1. Халықаралық тәжірибелер негізінде тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету;
2. Тамақтан уланудың алдын алу. Өндірістік бақылаудың өзектілігі, НАССР қағидаттары негізінде тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін қамтамасыз ету;
3. Қауіпті факторлар және тәуекелдерді талдау негізінде бақылау жүргізу;
4. НАССР қағидаттары негізінде тамақ қауіпсіздігін қамтамасыз ету. Қауіпті факторларды талдау, тамақ өнімдерін өндірудің технологиялық кезеңдері;
5. Өндірістік бақылаудың өзектілігі;
6. Жұқпалы аурулар бойынша профилактикалық және эпидемияға қарсы шаралар;
7. Ауылшаруашылық өнімдері құрамынынан диоксинді зертханалық зерттеудің өзектілігі;
8. Гендік-модификацияланған организмдерге зерттеулердің өзектілігі;
9. Улы химикаттармен өзара әрекеттесу ерекшеліктері;
10. Білім беру ұйымдарында шуды, жарықтандыруды және электромагниттік өрістерді аспаптық өлшеуді жүргізу;
11. Паразитологиялық зерттеуді жас өспірімдер және тамақ өнімдерінде зерттеудің өзектілігі;
12. Білім беру ұйымдарында қоршаған орта объектілеріне бактериологиялық зерттеулер жүргізу;
13. Тамақ өнімдерін тіркеу алдындағы талаптар;
14. Тамақ емес өнімге тіркеу алдындағы талаптар;
15. Тұрмыстық химия тауарларына санитариялық-эпидемиологиялық сараптама;
16. Инфекциялық емес аурулардың профилактикасы;
17. Білім беру объектілеріндегі дератизация.
19. Тамақ өнімдерін өндіру, сақтау, өткізу, кәдеге жарату және жою процесінде, сондай-ақ оларды көліктің барлық түрлерінде тасымалдау кезінде олармен байланысы бар қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту;
20. Білім беру объектілерінің қызметкерлеріне арналған гигиеналық оқыту (жалпы білім беретін мектептердің бастауыш сынып мұғалімдері; барлық түрдегі балалар мен жасөспірімдер тұратын білім беру және тәрбиелеу объектілерінің бастауыш сынып мұғалімдері, тәрбиешілері және тәрбиешінің көмекшілері; техникалық персонал); балаларды сауықтыру (жыл бойы, маусымдық) және санаторий объектілері; барлық түрдегі және үлгідегі мектепке дейінгі ұйымдар және балалар үйлері;
21. Денсаулық сақтау және медициналық-әлеуметтік оңалту объектілерінің қызметкерлері үшін гигиеналық оқыту (медбикенің көмекшілері; кір жуатын орындардың қызметкерлері; тамақ өнімдерімен байланысы бар қызметкерлер);
22. Жолаушыларға қызмет көрсету саласындағы қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту (жолаушылар поездарының жолсеріктері, өзен, теңіз көлігі және авиакөлік стюардтары);
23. Ауыз суды дайындауға, су құбыры желілеріне қызмет көрсетуге тікелей байланысты су құбыры құрылыстарының қызметкерлерін гигиеналық оқыту;
24. Тұрмыстық қызмет көрсету саласындағы қызметкерлер үшін гигиеналық оқыту (моншалар, сауналар, бассейндер, спорттық-сауықтыру ұйымдары, шаштараздар, косметологиялық салондар, кір жуатын орындар, химиялық тазалау, қонақ үйлер, жатақханалар);
25. Білім беру ұйымдарындағы тамақтану стандарттарының мәселелері.