Өнімді қоймада ма немесе өз ас үйіңізде ме, қай жерде сақтағаныңыз маңызды емес. Қалай болғанда да, олар жеуге жарамды және түрі жағымды болып қалғанын қалаймыз. Ол үшін жағдай жасау керек: қажетті ылғалдылықты қамтамасыз етіңіз, температураны орнатыңыз, желдету жүйесі туралы ойланыңыз.
Ет және еттің негізінде жасалатын әртүрлі өнімдер тұтынушылық қасиеттерін сақтау үшін мұздатқыштарда, тоңазытқыш шкафтарда, сондай-ақ төмен температуралы тоңазытқыштарда немесе мұздатқыштарда сақталуы керек. Сонымен қатар, әртүрлі ет өнімдері оларды сақтау жағдайларына байланысты өз қасиеттерін әр түрлі уақытта сақтайды. -25 градус температурада мұздатылған ет бір жылға дейін өзінің қасиеттерін жоғалтпайды, ал сиыр еті тіпті 18 айға дейін. Цельсия бойынша -18 градус температурадағы кеңістікке салынған ет 8-10 айға дейін сақталуы мүмкін. Брикеттегі мұздатылған ет, кесектерге кесілген еттен айырмашылығы, сол температурада сақтау мерзімі екі есе аз болады. Салқындатылған сиыр еті, шошқа еті, қой еті, сондай-ақ тартылған ет бір күнге дейін Цельсия бойынша 0-ден +2 градусқа дейінгі температурада сақталуы мүмкін. Үлкен кесектерге кесілген етті бір күн бойы плюс температурада ұстауға болады: +2-ден +6 градусқа дейін.
Тұтас немесе жартылай тұтас, кесектерге кесілмеген етті алдын ала іліп қою арқылы сақтау қажет. Мұны цельсия бойынша 0-ден +4 градусқа дейінгі температураны ұстап тұратын тоңазытқыш камераларда жасауға болады, бірақ сонымен бірге тұтас еттер бір-біріне тиіп кетпеуін қамтамасыз ету керек.
Сорпалық өнімдерді екі күн сақтауға болады, температура мәні 0-ден +6 градусқа дейін болуы керек. Егер ет өнімдері Цельсия бойынша 0 градус температурада болса, олар үш күн сақталады. Салқындатылған құс еті үшін 0-ден +8°C-қа дейінгі температура режимін жасау керек. Шұжықтар, сосискалар, орамалар, сарделькалар сияқты ет өнімдерін 0-ден +8°C-қа дейін сақтауға болады.
Ет сақталатын салқындатылған көлемдегі температураның тұрақты болуын қамтамасыз ету маңызды. Етті сақтау үшін жақсы таңдау -6-дан +6°C-қа дейінгі температура диапазоны бар, есігі бітеу жабылатын әмбебап шкаф болады. Дүкенде сатып алушыларға ет өнімдерін витрина арқылы көрсету ыңғайлы, оның ішінде температура -6 +6°C дейін сақталуы мүмкін.