Басты бетЕт өнімдерін сақтау шарттары.

Ет өнімдерін сақтау шарттары.

Өнімді қоймада ма немесе өз ас үйіңізде ме, қай жерде сақтағаныңыз маңызды емес. Қалай болғанда да, олар жеуге жарамды және түрі жағымды болып қалғанын қалаймыз. Ол үшін жағдай жасау керек: қажетті ылғалдылықты қамтамасыз етіңіз, температураны орнатыңыз, желдету жүйесі туралы ойланыңыз.

Ет және еттің негізінде жасалатын әртүрлі өнімдер тұтынушылық қасиеттерін сақтау үшін мұздатқыштарда, тоңазытқыш шкафтарда, сондай-ақ төмен температуралы тоңазытқыштарда немесе мұздатқыштарда сақталуы керек. Сонымен қатар, әртүрлі ет өнімдері оларды сақтау жағдайларына байланысты өз қасиеттерін әр түрлі уақытта сақтайды. -25 градус температурада мұздатылған ет бір жылға дейін өзінің қасиеттерін жоғалтпайды, ал сиыр еті тіпті 18 айға дейін. Цельсия бойынша  -18 градус температурадағы кеңістікке салынған ет 8-10 айға дейін сақталуы мүмкін. Брикеттегі мұздатылған ет, кесектерге кесілген еттен айырмашылығы, сол температурада сақтау мерзімі екі есе аз болады. Салқындатылған сиыр еті, шошқа еті, қой еті, сондай-ақ тартылған ет бір күнге дейін Цельсия бойынша 0-ден +2 градусқа дейінгі температурада сақталуы мүмкін. Үлкен кесектерге кесілген етті бір күн бойы плюс температурада ұстауға болады: +2-ден +6 градусқа дейін.

Тұтас немесе жартылай тұтас, кесектерге кесілмеген етті алдын ала іліп қою арқылы сақтау қажет. Мұны цельсия бойынша 0-ден +4 градусқа дейінгі температураны ұстап тұратын тоңазытқыш камераларда жасауға болады, бірақ сонымен бірге тұтас еттер бір-біріне тиіп кетпеуін қамтамасыз ету керек.

Сорпалық өнімдерді екі күн сақтауға болады, температура мәні 0-ден +6 градусқа дейін болуы керек. Егер ет өнімдері Цельсия бойынша 0 градус температурада болса, олар үш күн сақталады. Салқындатылған құс еті үшін 0-ден +8°C-қа дейінгі температура режимін жасау керек. Шұжықтар, сосискалар, орамалар, сарделькалар сияқты ет өнімдерін 0-ден +8°C-қа дейін сақтауға болады.

Ет сақталатын салқындатылған көлемдегі температураның тұрақты болуын қамтамасыз ету маңызды. Етті сақтау үшін жақсы таңдау -6-дан +6°C-қа дейінгі температура диапазоны бар, есігі бітеу жабылатын әмбебап шкаф болады. Дүкенде сатып алушыларға ет өнімдерін витрина арқылы көрсету ыңғайлы, оның ішінде температура -6 +6°C дейін сақталуы мүмкін.