Басты бетМетаболизмді жақсартатын 15 өнім

Метаболизмді жақсартатын 15 өнім

Метаболизм-тірі ағзаның негізі, жасушаның өсуі мен өмірлік белсенділігін қамтамасыз ететін химиялық қосылыстар жиынтығы.

Дененің нақты жұмысының жолы-дұрыс тамақтану, құрамында зиянды заттар, соның ішінде холестерин жоқ өнімдерді пайдалану.

Метаболизмнің бұзылуының бірнеше себептері бар: тұқым қуалайтын фактор, органикалық аурулар. Алайда, көбінесе мұндай бұзылулар дұрыс тамақтанбаудан болады.

Метаболизмді жақсартатын 15 өнім:

1. Грейпфрут, мандарин, лимон, апельсин

Ашық-қызғылт түсті цитрус жемістері-олар метаболизмнің күшті табиғи стимуляторлары. Олар витаминдер, талшықтар мен микроэлементтердің арқасында метаболизмге ықпал етеді. Цитрусты үнемі тұтыну ас қорытуды және метаболизмді жақсартады. Олардың керемет хош иісі қуанышты көңіл-күй сыйлайды.

2. Көк шай

Таңертең тұрсымен ішілген жасыл шай ағзаны метаболизмді күшейтілген режимде тез бастайды. Бұл сусын тәбетті төмендетеді, ас қорыту жүйесін белсендіреді және ас қорытуды жақсартады. Жасыл шай глюкоза деңгейін реттейді және пектиндердің арқасында асқазандағы ауырлық сезімін жояды, қандағы холестеринді төмендетеді және зиянды майларды бейтараптандырады.

3. Сүт өнімдері

Кальций тапшылығы-дұрыс метаболизмнің нақты қаупі. Сүт өнімдерін елемей, біз гормон-кальцитриол өндірісін қоздыруымыз мүмкін. Бұл гормон майларды өңдеуді және шығаруды тежейді. Майы аз сүт өнімдерін пайдалануға кеңес береміз. Бұл метаболизмге әсер етпейді, бірақ денеңізді артық калориямен қанықтырмаңыз.

4. Бадам

Оның пайдасы бұрыннан белгілі. Бадам минералдар мен дәрумендердің бай көзі болып табылады, метаболизмді қалыпқа келтіреді, көру қабілетін жақсартады және жүрек-тамыр жүйесіне оң әсер етеді.

5. Кофе

Бір кесе кофе метаболизмді 3-4% жылдамдатады. Метаболизмді жеделдету нәтижелеріне қол жеткізу үшін жаңа піскен табиғи кофе ішу керек.

6. Түйетауық

Табиғи жоғары сапалы ақуыздың жақсы көзі. Терісіз күркетауық жеген жөн-бұл артық майды тұтынуды шектейді. Түйетауық -В дәрумендерінің керемет көзі

7. Алма

Алма-бұл майды жағатын өнім, сонымен қатар қоса ол организмдегі зат алмасуды ынталандырады. Алма мықты денсаулық үшін қажет және метаболизмді тездетеді, сондықтан күніне бірнеше алма жеуге тырысыңыз.

8. Шпинат

Шпинат шырынында марганец көп-адам ағзасындағы қалыпты метаболизм үшін маңызды зат, сонымен қатар қан, сүйек құрамы, мидың сапалы жұмысы, қалқанша без, жүйке ұштары, жыныстық белсенділік және бақыт гормондарының өндірісі үшін қажет.

9. Бұршақ

Бұршақ минералды заттарға бай: магний, калий, темір, олар метаболизмге инсулин тәрізді ағзаға әсер етеді

10. Холопеньо

Бұл бұрыштың құрамында капсаицин бар, ол денені бұрыш жегеннен кейін бірнеше сағат ішінде калорияларды белсенді күйдіруге мәжбүр етеді. Бұл жүрек соғу жиілігін жылдамдатуға және метаболизм процестерін арттуына байланысты

11. Брокколи

Брокколи құрамында толық метаболизм үшін маңызды заттар бар: С дәрумені және кальций.

12. Карри

Карри, чили сияқты, денені көптеген калорияларды жояды және метаболизмді тездетеді.

13. Даршын

Күніне даршынның кішкене бөлігі үлкен пайда әкелуі мүмкін. Оны таңғы ас ішетін ботқа, шай мен йогуртқа қосуға болады. Бұл ағзадағы қанттың жақсы жағылуына ықпал етеді, бұл қандағы қант деңгейін қалыпты ұстауға мүмкіндік береді. Даршын холестеринді төмендетеді.

14. Соя сүті

Соя сүтінде метаболизмді ынталандыратын кальций көп. Оны денсаулықты нығайту үшін ішіңіз, бірақ тәттілендіргіштерден сақ болыңыз.

15. Сұлы майы

Біздің денемізге сұлы майындағы майда еритін талшықты сіңіру үшін біраз уақыт қажет. Ол инсулин деңгейін қалыпқа келтіреді және метаболизмді жақсартады.