
Хош иісті, қуаттандыратын, дәмі тіл үйірер кофені ішу әлдеқашан дүние жүзіндегі миллиондаған адамдар үшін жай ғана сусын емес, нағыз рәсімге айналғалы қашан. Бірақ сіз күнделікті ішетін кофенің қаншалықты сапалы екеніндігін ойлап көрдіңіз бе? Оның құрамындағы қосылыстар тек дәмге ғана емес, біздің организмге де әсер етеді.
Кофе бидайының сапасына көз жеткізу үшін және кофеин деңгейін анықтау үшін ҚР ПІБ МО санитариялық-эпидемиологиялық сараптама орталығының санитариялық-химиялық зертханасының мамандары нақты химиялық талдау жүргізеді. Бұнда заманауи жабдықты пайдалана отырып, олар кофеиннің концентрациясын зерттейді, сусынның белгіленген стандарттарға сәйкес келетінін және өндірушілер уәде еткендей қаншалықты қуаттандыратынын тексереді.
Зерттеу қалай жүргізіледі? Және де сіздің сүйікті кофеңіздің қаншалықты әсері күшті екенін анықтау мүмкін бе? Бұл туралы «Qazaqstan» телеарнасындағы «Таңшолпан» бағдарламасында көре аласыздар.